Leider ist der Eintrag nur auf Katalanisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època, tot i que la temporada de la sípia comença el mes de febrer.

Les croquetes casolanes solen ser un encert que et poden treure de diferents fregats, des d’uns entrants a un sopar improvisat. En aquestes hi vaig afegir un fetge de rap que li donà més gust de mar, igual que la melsa de la sípia. Si trobau que la bossa de tinta és petita serà millor que n’hi afegiu una mica més.

Ingredients

  • 1 sípia bruta de 800 g aprox.
  • 1 ceba
  • 1 all
  • 1 fetge de rap (opcional)
  • la tinta de la sípia
  • 4 g de tinta més
  • 1 l de llet
  • 160 g farina
  • 220 g mantega
  • 20 g oli oliva per a l’arrebossat
  • 4 ous
  • Galeta picada

Elaboració:

Netejarem la sípia i guardarem la melsa i la tinta. Passarem la sípia, cap, melsa i cos per una paella procurant no coure-la en excés. La tallarem a trossos més petits o ens ajudarem d’una picadora però sense picar-la massa. Ens interessa que tengui textura. Reservarem.

Torrarem el fetge de rap i el picarem ben petit.

Pelarem la ceba i els alls i els picarem amb l’ajuda d’una picadora fins que ens quedi una pasta. Fondrem la mantega amb l’oli en una paella i quan sigui calenta hi courem la ceba. Quan sigui ben rossa hi afegirem la farina i la cuinarem uns minuts sense deixar de remenar. Abocarem la llet a poc a poc fins que tenguem una beixamel espessa.

Quan la salsa es desferri de les parets de la paella serà senyal de que la tenim a punt. Hi afegirem la sípia i el fetge de rap, mesclarem bé i hi posarem la tinta. Salpebrarem. Tornarem a mesclar i ho tendrem uns minuts al foc.

Abocarem la pasta en un recipient i el taparem amb paper film a pell. Deixarem que reposi dins la gelera fins a l’endemà.

Per arrebossar les croquetes farem bolles de mida semblant, les passarem primer per ou batut i després per la galeta picada. Les col·locarem en safates i les congelarem tapades de paper film.

Llavors ja tendreu unes boníssimes croquetes per quan les vulgueu fer servir. Anau alerta que són un autèntic vici!