Gelat de tomàquet

Ingredients

  • 200 ml de nata 35% MG
  • 50 ml de llet
  • 90 g de sucre invertit*
  • 60 gr de puré concentrat de tomàquet.

Elaboració
En un bol preparem el mix per a gelats, per això posem tots els ingredients en un bol i basta que els barregeu amb unes varetes de mà, No cal muntar-ho. Repeteixo, feu el sucre invertit, val la pena. tindreu un abans i un després en els gelats casolans.

Portem la barreja a la nevera, almenys, durant 4 hores i quan aquest llista la posem a la gelatera elèctrica durant 20-25 minuts fins que veieu que ha espessit. Després la posem en un recipient i la deixam al congelador.

Nota: Si no teniu gelatera, tot el procés és similar només que haureu de muntar la nata i després barrejar-ho tot i al congelador. Cada 2-3 hores, amb una cullera haureu de fer unes voltes a la barreja per evitar l’excés de cristal·lització.

* Aclariments sobre el sucre invertit

Què és el sucre invertit?
El sucre invertit és un tipus de edulcorant líquid que s’obté per la hidròlisi de la fructosa i la glucosa. És més dolç que el sucre simple i s’usa principalment en bescuits i gelats ja que té una sèrie de propietats: no es cristal·litza (ideal per a gelats), té un major poder edulcorant (per la qual cosa se’n necessita menys quantitat), manté la humitat a la massa (així queda més sucosa), etc.

El resultat és un sucre líquid, de color transparent  molt fàcil de manejar. Amb Thermomix és molt fàcil de fer i, si us sóc sincer, em vaig sentir un autèntic alquimista quan en feia (hahaha).

Com i on es fa servir?
GELATS: se substitueix un 30% de sucre blanc per l’invertit (alguns cuiners de la xarxa, usen fins al 80% de sucre invertit). El sucre invertit no es cristal·litza, per la qual cosa els gelats quedaran més cremosos i serà més senzill donar-los forma.
BESCUITS: en aquest cas se substitueix un 20% de sucre blanc per l’invertit. Aquest sucre ajuda que els pastissos es mantinguin més temps tous, els aporta una altra humitat, n’accelera el llevat de la massa i a més es pot fer servir per donar més color a l’acabat final de l’enfornat i per donar-hi lluentor.
MASSES FERMENTADES: se n’ha de substituir un 10% i ajuda a fer que la pasta fermenti més ràpidament sense aportar un excés d’humitat que dificulti la fermentació.

4 Comments

Schreibe einen Kommentar

Your email address will not be published.

*

code