Pa de Sant Jordi

Aquest 23 d’abril, podeu viure una diada de Sant Jordi especial amb aquesta recepta. Es tracta d’un pa original que us pot servir per sorprendre la persona que estimau en aquest dia dels enamorats.

Com veis a la imatge, té forma de pa de pagès, i està fet amb franges de formatge, que sol ser de Menorca, i de sobrassada, de manera que quan talla, les llesques recorden les barres de la senyera.

La recepta del pa de Sant Jordi és la següent.

Ingredients:

Per a la pasta de formatge:

  • 1 kg de farina de mitja força
  • 400 grams de formatge parmesà ratllat
  • 50 grams de llevat
  • 10 g de massa mare
  • 12 grams de sal
  • 600 grams d’aigua

Per a la pasta de sobrassada:

  • 1 kg de farina de mitja força
  • 50 grams de llevat
  • 15 grams de sal
  • 10 grams de massa mare
  • 400 grams de sobrassada
  • 480 grams d’aigua

Per a la pasta de nous:

  • 1 kg de farina de força
  • 300 grams de nous picades
  • 15 grams de sal
  • 50 grams de llevat
  • 40 grams de mantega
  • 10 grams de massa mare
  • 550 grams d’aigua

Preparació:

En primer lloc, preparau cada una de les pastes en un recipient diferent i posau-hi la farina i al mig de la farina, feis-hi un forat per afegir-hi la resta d’ingredients.

A continuació, pastau per separat les tres elaboracions fins que en quedi una pasta homogènia. Quan estigui a punt, deixau-les reposar tapades amb un drap durant uns 25 minuts.

Una vegada que hagi passat aquest temps, estirau les pastes (la de formatge i la de sobrassada), i tallau-ne 5 tires grogues, i 4 de vermelles.

Després, en una safata gran de forn, posau un raig d’oli i espolsau-hi farina, i estirau la pasta de nous de manera que quedi ben fina. Afegiu al damunt les tires que heu tallat formant la senyera.

Per acabar, deixeu-lo reposar una estona més fins que la pasta hagi doblat el volum. Quan la pasta hagi fermentat, coeu el pa al forn uns 30 minuts a uns 200 graus, amb el forn preescalfat. Bon profit!

Font i fotografia: Catalunyamagrada.cat / AMIC - Redacció

Schreibe einen Kommentar

Your email address will not be published.