Ingredients
Per a unes 10 creps
- 250 g de farina
- 500 ml de llet
- 2 ous
- 1 cullerada de sucre (opcional, si les voleu fer dolces)
- 1 pessic de sal
- 25 g de mantega fosa (o un raig d’oli suau)
- Mantega o oli per untar la paella
Elaboració
En primer lloc, en un bol gros, bateu els ous amb la llet i la mantega fosa.
Després, afegiu-hi la farina, el sucre i la sal. Barrejau-ho tot amb unes varetes fins que quedi una massa fina i sense grums. (Si voleu, podeu passar-la pel túrmix perquè quedi més llisa.)
A continuació, deixau reposar la massa: tapau el bol i deixau-lol reposar devers 30 minuts a temperatura ambient. Això ajudarà que la farina s’hidrati bé.
Ara toca cuinar les creps: escalfau una paella antiadherent i pintau-la amb una mica de mantega o oli. Abocau-hi una mica de pasta (aprox. mig cullerot i moveu la paella per escampar-hi la pasta líquida uniformement.
Quan les voreres de la crep comencin a desenganxar-se i apareguin bombolles, girau-la amb una espàtula. Coeu-la uns segons més per l’altra banda.
Feis el mateix amb la resta de la pasta, untau la paella amb una mica més de mantega si cal.
Per acabar, escampau-hi l’ingredient que vulgueu. Pot ser salat (pernil dolç, formatge, lletuga…) o dolç (crema de cacau, dolç de llet, fruita, etc.) Bon profit!


