Leider ist der Eintrag nur auf Katalanisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

La guia Michelin 2021 presenta novetats. El motiu és que els restaurants Béns d’Avall de Sóller Dins de Palma han estat guardonats per primera vegada amb una estrella Michelin.

Béns d’Avall és un restaurant que aposta per renovar la cuina de l’illa. Actualment el regenta Benet Vicens a la cuina i Catalina Cifre a la sala, juntament amb el seu fill Jaume, també cuiner. L’establiment es va crear l’any 1971 per Benet Vicens i Catalina Mayol, avis de Jaume. D’aquesta manera, en el cinquantè aniversari de la fundació, lluirà l’estel del pneumàtic. El restaurant destaca per una situació privilegiada, a Béns d’Avall, amb la Serra de Tramuntana i la mar Mediterrània com a testimonis de plats deliciosos des dels arrossos i les fideuàs, servides en greixonera, fins a elaboracions clàssiques i interpretacions de la cuina tradicional.

Dins és l’aposta més personal del cuiner Santi Taura després de tancar l’etapa de Lloseta, la seva terra natal i on va començar amb el seu restaurant homònim. Des del mes de setembre de 2019 regenta el restaurant Dins, situat a El Llorenç del Parc de la Mar, un hotel de luxe situat al barri de la Calatrava de Palma. Fa equip amb Irene Martínez, cap de cuina, i Joan Arboix, sommelier, i hi ofereix una interpretació de la cuina tradicional de Mallorca.

Zaranda perd les dues estrelles

Tots el restaurants que varen ser premiats a l’edició 2020 de la guia Michelin, que se celebra un any abans, el 2019, han mantingut l’estrella, excepte el restaurant Zaranda, de Fernando P. Arellano, ja que no ha tornat a obrir des del final de la temporada passada. La qüestió és que la propietat de l’hotel on es trobava ubicat, a l’hotel Castell Son Claret, va rescindir el contracte per mor del confinament dels mesos de març i abril.

La llista de les estrelles Michelin és la següent:

Mallora 1 estrella Michelin

  • Maca (Macarena de Castro) Port d’Alcúdia
  • Es Racó des Teix(Josef Sauerschell) Deià
  • Andreu Genestra(Andreu Genestra) Capdepera
  • Adrián Quetglas(Adrián Quetglas) Palma
  • Es Fum(Miguel Navarro) Palmanova
  • Voro (Álvaro Salazar) Canyamel
  • Marc Fosh(Marc Fosh) Palma
  • Dins (Santi Taura) Palma
  • Béns d’Avall (Benet Vicens) Sóller

Eivissa 1 estrella Michelin

  • Es Tragón (Álvaro Sanz) Sant Antoni de Portmany

Menorca torna a quedar sense cap guardó estel·lar.

Estrella verda per a Andreu Genestra

Una altra de les novetats és la nova estrella de la sostenibilitat, que la guia ha estrenat en la gala celebrada a Madrid, ahir, dia 14 de desembre de 2020. D’aquesta manera, es pretén visibilitzar i potenciar els restaurants que tenen cura del seu entorn. L’únic que ha estat premiat de Mallorca i de les Illes Balears ha estat el restaurant Andreu Genestra de Capdepera, juntament amb altres establiments com Azurmendi, del xef Eneko Atxa, al País Basc.

De Genestra, la guia ha destacat que cuina amb plats principalment de quilòmetre zero i té una finca amb hort de 12.000 metres quadrats en què s’hi cultiven varietats autòctones d’aliments de l’illa.

Bib Gourmand a Selva i a Sóller

També com a novetat cal destacar que han estat distingides amb la menció Bib Gourmand dos restaurants de Mallorca. Es tracta de Miceli, situat a Selva i regentat per Margalida Coll; i Can Boqueta, ubicat a Sóller i encapçalat per Kiko Martorell. Aquest guardó destaca la bona relació qualitat-preu i és també un reconeixement que desde fa anys estan fent tots dos cuiners.