Leider ist der Eintrag nur auf Katalanisch und Amerikanisches Englisch verfügbar. Der Inhalt wird in der Standard-Sprache dieser Website angezeigt. Sie können einen Link anklicken, um zu einer anderen verfügbaren Sprache zu wechseln.

Ingredients

Què necessitam:

  •  la placa del forn de 30x40cm
  • un recipient rodó de 1,5L de capacitat

Pa de pessic enrotllat (bescuit):

  •  4 ous grans + 1 rovell (2 clares + 3 rovells + 2 ous)
  • 115gr de sucre blanc (100+15)
  • 1 culleradeta d’extracte de vainilla
  •  56 g farina blanca de blat

Bavaresa de vainilla:

  • 402 ml de llet
  • 1 vaina de vainilla
  • 5 g d’agar agar (aquí hi trobareu equivalències amb la gelatina)
  • 5 rovells d’ou grans
  • 66 g de sucre blanc
  • 1 punta de sal
  • 232 g de nata per muntar

Elaboració

Per al bescuit:
Primer de tot cal reserveu 2 clares (o blanc d’ou).
A part, bateu els 3 rovells amb els 2 ous sensers restants i 100 g de sucre fins que doblin o tripliquin el seu volum i quedin ben escumosos.
Afegiu-hi la vainilla.
Despés tamiseu la farina pel damunt, en tres tandes, i mescleu-la amb l’ajuda d’una escumadora.
A continuació, bateu les clares fins que formin pics suaus, i afegiu-hi els 15 g de sucre restants fins que quedi una mescla blanquinosa.
Seguidament, incorporeu a la barreja dels ous i la farina, també amb l’escumadora.
Unteu la safata del forn amb oli i folreu-la amb paper de forn (el que veieu a la foto, de color negre, és reutilitzable!). Torneua untar d’oli el paper de forn i enfarineu-lo i elimineu-ne l’excés.
Aboque la massa pel damunt i escampeu-la amb una espàtula.
Enforneu a 230º uns 5 o 7 minuts, o fins que quan la punxeu amb un escuradents aquest surti net i sec.
Quan el bescuit encara estigui calent, marque un cercle amb el bol que farem servir com a motlle (d’1’5L de capacitat), i enrotlleu-ne l’altra meitat amb el mateix paper de forn. Deixeu-ho refredar del tot.

Per la bavaresa:
Poseu la llet, les vaines de vainilla i l’agar agar al foc; deixeu-ho bullir 30 segons (si utilitzeu gelatina, afegiu-la als rovells).
A part, barregeu lleugerament els rovells, el sucre i la sal. Aboqueu-hi la llet pel damunt, molt de mica en mica, i torneu-ho al foc.
Escalfeu-ho fins que espesseixi lleugerament.
Aboque sobre un recipient a través d’un colador. Recupereu les vaines de vainilla, partiu-les per la meitat, i rasque les llavors per incorporar-les a la crema.
Deixeu-ho refredar a la nevera 1 hora i mitja (barrejau-ho de tant en tant perquè no quedi quallada del tot).
Passat aquest temps, munteu la nata i afegiu-la a la crema amb moviments suaus. Utilitzeu-ho immediatament per farcir la xarlota.

Muntatge:
Un cop el bescuit estigui ben fred, desenrotlleu i unteu amb una capa fina de melmelada de fruita vermella. Torneu-lo a enrotllar.
Folreu el motlle rodó d’1’5 l de capacitat amb paper film.
Talleu el bescuit enrotllat a rodanxes de 0’5 cm i cobriu tot el bol.
Ompliu amb la bavaresa acabada de fer.
Finalment tapeu la xarlota amb la base de bescuit i deixeu refredar a la nevera fins al moment de servir.