/

Catalina Martí: un vi dedicat a la primera matriarca del celler Pere Seda

Les dones del celler Pere Seda es varen reunir el mes de març d'enguany per decidir un cupatge i retre un homenatge a la seva avantpassat

El celler Pere Seda de Manacor ha presentat un nou vi: Catalina Martí. Es tracta d’un homenatge a la persona que va fer possible aquesta nissaga de vinaters de Mallorca. Patrícia Reus i Antuca Reus, dues de les descendents de Catalina Martí, han explicat que a començament d’any les sòcies i esposes dels socis varen quedar per dinar i “va sorgir la idea de fer un vi blanc nou i dedicar-lo a la persona que va fer que també nosaltres puguem ser aquí”.

Va ser l’esposa de Pere Reus i Morro (Pere Seda)  El seu paper va ser fonamental perquè Pere Seda desenvolupàs la seva trajectòria com a pagès, vinater i batle de Binissalem entre els anys 1905 i 1910. De fet, va criar tretze fills, set dels quals es dedicaren al sector vitivinícola.

El celler que avui dia coneixem com a Pere Seda es va fundar d’aquests descendents que fins als anys 70 es varen dedicar a fer vi i vendre’l per separat. A partir d’aquesta data, s’uniren i va ser l’embrió del que avui dia es coneix com a Vinyes i Vins Pere Seda.

Per crear el vi Catalina Martí, les dones del celler Pere Seda es varen reunir el mes de març d’enguany per decidir un cupatge. Atès que en aquesta data els perfils dels vins de Pere Seda ja estan dissenyats, optàren per fer cupatges de cinc vins existents: Pere Seda Blanc, Pere Seda Chardonnay – Giró, Gvivm Blanc, L’Arxiduc Blanc i Chardonnay fermentat en bota. Totes les dones feren diferents tasts a cegues fins que es posaren d’acord amb un cupatge, que va resultar ser un 40% de Pere Seda Blanc, un 40% de L’Arxiduc Blanc i un 20% de Chardonnay – Giró.

Des del celler Pere Seda estan molt satisfets amb el resultats i, per això, tenen pensat repetir l’any que ve tots els processos.

A l’acte de presentació hi han assistit Miquel Oliver, batle de Manacor, vinaters d’altres cellers de la denominació d’origen Pla i Llevant – Mallorca, com també personalitats de la societat manacorina i entesos en la matèria. A la foto, hi apareixen Antoni Bennàssar, Patrícia Reus, Miquel Oliver, Antuca Reus, Tòfol Reus i Colau Reus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat