/

Cava AA Mirgin Exeo – Castell Remei 1780 – Roda I Reserva 2010

Vinícola, la secció de vins i licors de Gastronòmicament us ofereix una tria seleccionada de les novetats i propotes més destacades de l'actualitat.

Cava AA Mirgin Exeo

El celler Alta Alella presenta el seu primer Cava de Paratge Qualificat, elaborat exclusivament en anyades excepcionals. Aquesta certificació, que actualment només tenen 9 cellers, correspon a la més destacada categoria premium del sector; un reconeixement que atorga la denominació als caves procedents de paratges determinats amb unes condicions climàtiques i geològiques singulars. Alta Alella és un celler familiar que va néixer fa més de vint anys de la mà d’en Josep Maria Pujol-Busquets i la seva esposa Cristina Guillén, quan van adquirir la finca noucentista Can Genís.

El cava AA Mirgin Exeos’elabora a partir d’una acurada selecció de les millors raïms ecològics del paratge qualificat Vallcirera, els quals es destinaven fins a l’any 2012 al cupatge del vi blanc premium Exeo. L’any 2013 es va decidir retirar aquest vi del mercat per destinar el raïm al cava, elaborat rigorosament mitjançant el Méthode Traditionnelle Champenoise amb un període òptim de criança amb tap de suro i presentat al mercat acabat de degollar a mà. Ha rebut 96 punts i està en el quadre d’honor del Anuari de Vins El País; 91 punts Decanter Cava; i 91 a la Guia Peñín. Preu: 55

Castell Remei 1780

Aquest celler acaba de treure al mercat l’anyada de 2014, una joia per als amants del bon vi negre. El celler Castell del Remei va ser el primer elaborador de vins fins de criança a Catalunya i és la cinquena marca registrada més antiga d’Espanya. El 1780 ret homenatge a la data en que aquest celler va fer els primers vins i, per això, dona nom al vi més selecta de Castell del Remei. Tot i això, cal dir que hi ha indicis d’elaboració de vi a la finca des de l’època romana.

És un vi redó, un gran reserva elegant que pertany a la denominació d’origen Costers del Segre. Està elaborat amb les varietats Cabernet, Ull de Llebre, Garnatxa i Merlot. Té una criança de 18 mesos en bótes noves de roure francès i americà, amb un mínim de 24 mesos en ampolla abans de sortir al mercat. Preu: 22,95

Roda I Reserva 2010

El Celler Roda presenta la nova anyada del vi Roda I, que coincideix amb el 30 aniversari d’aquesta casa de vins, una de les més destacades de la denominació d’origen qualificada Rioja, amb més de 70 hectàrees de finca en propietat i 50 proveïdors externs. Mario Rotllant i Carme Daurella varen fundar el celler l’any 1987 i, tot i ser la darrera en incorporar-se a la denominació d’origen, ha estat pionera a l’hora de valorar les vinyes velles i recuperar l’essència de la viticultura tradicional.

Roda I 2010 és un vi reserva negre excepcional i, alhora, elegant, de color de cirera picota amb un rivet vermell fosc. És un vi molt intens amb aromes de fruita molt negra que recorden prunes negres mesclades amb espècies dolces com el cacau. És un vi molt sedós, viu i d’enorme complexitat. Preu: 45 euros.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat