St. Regis Mardavall Mallorca Resort, consolidat com una de les destinacions de referència a l’illa, ha estat distingit amb la certificació Verified Responsible Hospitality, atorgada per Forbes Travel Guide. Es tracta de l’únic hotel de Mallorca que ha obtingut aquest reconeixement, que premia els establiments que demostren un compromís ferm amb la sostenibilitat, el benestar i la generació d’un impacte positiu en el seu entorn.
Aquesta distinció reforça el posicionament del ressort com a referent del luxe sostenible a les Illes Balears, alineat amb una estratègia centrada en l’economia circular, la gestió responsable dels recursos i la inclusió social. Les darreres pràctiques en matèria mediambiental de l’únic hotel de la marca St. Regis a l’Estat espanyol inclouen la creació d’un hort ecològic i el primer vi circular de les Balears, dues iniciatives que confirmen el compromís amb el medi ambient de forma tangible.
Cercle, el primer vi circular de les Balears
Entre les iniciatives més innovadores del ressort destaca la creació de Cercle, el primer vi circular de les Illes Balears, fruit d’un projecte conjunt amb els hotels Castell Hotel Son Vida i Sheraton Mallorca Arabella Golf Hotel. A partir dels residus orgànics dels tres hotels, s’elabora un compost que fertilitza les vinyes de Son Llompart i Son Fiol del celler Macià Batle. El resultat són tres vins únics, Cercle Blanc, Cercle Rosat i Cercle Negre, que simbolitzen la col·laboració entre els sectors primari, secundari i terciari de l´illa.
Aquests vins es poden degustar als tres restaurants de l’hotel, Terra, l’estrella Michelin Es Fum i Mar Sea Club, on els comensals trobaran un QR amb tota la informació sobre la seva producció.
Un compromís amb la sostenibilitat i la inclusió mitjançant l’hort ecològic
Des del 2002, St. Regis Mardavall Mallorca Resort manté una estreta col·laboració amb la Fundació Esment, una aliança que el 2024 va fer un pas decisiu amb la posada en marxa d’un ambiciós projecte agroambiental. A través d’un acord amb Arabella Hospitality, grup al qual pertany el resort, s’impulsa la gestió d’un hort ecològic a Palma, cultivat sota principis de producció ecològica, amb varietats locals i de temporada.
L’objectiu és oferir productes frescos i sostenibles que nodreixin l’experiència gastronòmica del ressort i també fomentar la inserció sociolaboral de persones amb necessitats de suport, que són les encarregades de treballar la terra i tenir cura del cultiu. S’estima una producció anual de fins a 2.500 quilos de fruites i hortalisses, de manera que es redueix la petjada de carboni atès que es minimitza la necessitat de transport.
Aquest compromís amb la terra i les persones es completa amb l’hort aromàtic del mateix hotel, creat fa dos anys, on els xefs seleccionen personalment herbes i productes com ara tomàquets cherry, romaní o farigola per integrar-los als seus plats. Un gest que reforça la filosofia “de la terra al plat” i connecta cada mossegada amb el territori mallorquí.
Altres actuacions en matèria de sostenibilitat
En termes de reciclatge, l’hotel ha eliminat els envasos d’escuma de poliestirè, així com la utilització dels plàstics d’un sol ús incorporant les palletes de metacrilat reutilitzables o de fibra d’atzavara 100% natural, ampolles d’aigua reciclables per emportar, vaixella compostable per emportar, dispensadors de gel de dutxa.
L’únic hotel St. Regis de España és un projecte pilot líder a tot el municipi de Calvià en l’ús d’aigua municipal regenerada per al reg dels seus i recicla les aigües grises, procedents de les dutxes i lavabos de l’hotel, per al seu ús a les cisternes dels vàters.
Així mateix, fa dos anys es va introduir un moll a la platja, a 100 m de l’hotel, especialment dissenyat per a l’amarratge d’embarcacions. Això permet als hostes l’oportunitat única de llogar un llaut elèctric (una embarcació tradicional mallorquina) per explorar el mar Mediterrani, combinant el luxe amb la consciència ecològica als serveis que s’ofereixen.
A més del VERIFIED de Forbes Travel Guide, el ressort ha renovat el Certificat EG Green Key, el principal estàndard d’excel·lència en l’àmbit de la responsabilitat mediambiental i el funcionament sostenible dins la indústria turística. Aquest prestigiós certificat representa el compromís de l’hotel amb el compliment dels criteris estrictes establerts per la Fundació per a l’Educació Ambiental. Una Clau Verda garanteix als hostes que amb la seva elecció estan ajudant a marcar la diferència a favor del medi ambient.