/

Cristina Pons Benavides, segon premi com a millor cuinera jove d’Europa

Bostjan Volk, cuiner d'Eslovènia, ha quedat en primera posició

Menorca està d’enhorabona perquè la cuinera menorquina Cristina Pons Benavides ha guanyat el segon premi de l’European Young Chef Award. Pons ha participat a la final de la setena edició d’aquest concurs gastronòmic amb una recepta tradicional de Menorca, com són els calamars plens. La cuinera menorquina de 24 anys hi va presentar una versió innovadora dels calamars plens, un plat típic de Nadal a l’illa de Menorca, que va batejar com a ‘Records’, ja que a ella li evoquen moments festius compartits amb la seva família.

La cita va tenir lloc el dimecres 22 de novembre al Lycée Hôtelier, situat al municipi de le Touquet, a França, situat al departament del Pas de Calais. Allà, la representant de Menorca Regió Europea de Gastronomia ha competit amb joves talents culinaris d’altres vuit regions europees de gastronomia.

El jurat internacional de la prova, del qual formava part el guanyador de la passada edició del concurs, el menorquí Pau Sintes, vaconcedir el primer premi al cuiner Bostjan Volk, representant d’Eslovènia, i el tercer guardó per al cuiner Sander Mollerup, de Dinamarca.

La guanyadora del concurs local Jove Xef Menorca 2023, impulsat per la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) i Menorca Regió Europea de Gastronomia, va viatjar fins a la regió francesa acompanyada pels seus mentors, Sílvia Anglada i Toni Tarragó, i el coordinador de Menorca Regió Europea de Gastronomia, Miguel Huesa. A més, també han estat presents en la competició Jaume Gomila, en representació de l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Art i Turisme (IGCAT), i els seus professors d’anglès, Mikey Lewis, i de francès, Marc Gandolfo, de l’Escola d’Adults de Menorca.

Així mateix, altres empreses com les Salines de La Concepció i el celler Sa Cudia han col·laborat oferint els seus productes per a l’elaboració de la recepta de la menorquina en Le Touquet i Uniformes Menorca s’ha encarregat del vestuari de la jove cuinera.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat