Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Hi ha més de 35.000 hectàrees inscrites al CBPAE

La presentació de la Diada Ecològica de Porreres, que se celebra el 14 d’abril, ha servit per presentar l’evolució de l’agricultura ecològica a les Illes Balears.

Jeroni Vera, director tècnic del Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica (CBPAE), ha donat a conèixer les estadístiques de 2018, quan s’ha arribat als 907 operadors i a més de 35.000 hectàrees inscrites al CBPAE. Un any més es manté la vitalitat del sector ecològic. Aquest no atura de créixer any rere any tant en nombre d’operadors com en nombre d’hectàrees. De fet, el 2018 hi ha hagut un increment del 7,9%. En concret, s’ha passat de 840 a 907 operadors inscrits. Els operadors que han crescut més han estat els operadors productors que han passat de 559 a 606 (amb un increment del 8,4%), mentre que els operadors elaboradors han passat de 281 a 301( amb un increment del 7,1%).

Pel que fa a la Diada Ecològica, Miquel Coll, president d’APAEMA,ha esmentat que enguany té una temàtica molt especial com és el sòl i la fertilitat de la terra “perquè és la base de l’agricultura ecològica”. Així mateix, ha remarcat que, com cada any, es lliurarà el Premi al Producte Ecològic de l’Any al qual opten 10 productes.

Francisca Mora, batlessa de Porreres, explica que per a l’Ajuntament de Porreres “és un plaer poder acollir aquesta diada perquè ens ajuda a promoure el producte ecològic i a aprendre com es du a terme aquest tipus de cultiu ja sigui pel tractament del sòl, el cultiu del producte i també la comercialització”. De fet, la batlessa va recordar el projecte Nous Albercoquers, que va ser impulsat des de l’Ajuntament fa uns anys per recuperar i promoure noves varietats del producte típic porrerenc.