Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Alaró acollirà una jornada per a famílies, docents i professionals el 27 d’octubre

El municipi d’Alaró acull la Jornada de Menjadors Escolars Ecosaludables, una iniciativa oberta a professionals del sector, a més de pares i mares que està organitzada per FAPA Mallorca i l’APIMA del col·legi públic Pere Rosselló Oliver.

La jornada té lloc el dissabte 27 d’octubre i s’inaugurarà amb la intervenció de  Nani Moré, directora de l’Associació de Menjadors Ecològics de Catalunya i guionista i directora del documental El plat o la vida.

Alguns dels temes que s’hi tractaran són com menjar de manera saludable a casa, amb Olga Miralles, doctora en Nutrició i Bioquímica; l’alletament matern i la introducció de l’alimentació a demanda, per Joana Maria Moll, de l’Associació Balear d’Alletament Matern, com també el present i futur dels menjadors escolars o els hàbits a l’hora de menjar.

Segons l’organització, “l’acte pretén ser el punt de partida d’un projecte, compartit entre tots els que ens interessa el benestar dels infants i joves, per millorar aquests espais i desenvolupar tot el seu potencial com a eines educatives i de salut. L’alimentació saludable i els aprenentatges que hi estan associats són elements molt importants per a la salut i l’educació de les persones, i aquests són dos dels pilars fonamentals que ocupen i preocupen a les famílies vers els seus fills i filles”, per això se centra en els menjadors escolars, on els infants poden aprendre a menjar i a seguir una alimentació saludable.

La jornada combinarà espais de debat i reflexió amb propostes lúdiques per a infants i famílies amb l’objectiu de gaudir d’un dissabte amè. L’activitat és gratuïta però si hi quedau a dinar el cost per als adults és de 5 euros i per als infants de fins a 12 anys, de 3 euros. Inscripcions ahttp://www.fapamallorca.org/jornadamenjadors2018

El programa de la Jornada de Menjadors Escolars Ecosaludables, de la terra a l’escola és el següent:

DIA 27 D’OCTUBRE

8:45 – Recepció del assistents

9:00 – Xerrada inaugural: Nani Moré, directora de l’Associació de Menjadors Ecològics de Catalunya i guionista i directora del documental “El plat o la vida”

ESPAI DEBAT

10:00 – Present i futur dels menjadors escolars, taula rodona.  Analitzarem des de diferents àmbits la situació actual dels menjadors escolars i explorarem propostes sobre cap on han d’anar i quines són les seves necessitats de futur.

 • Jaume Ribas, DG Innovació i Comunitat Educativa
 • Mateu Ginard, DG Agricultura i Ramaderia
 • Maria Ramos, DG Salut Pública
 • Manuel Moñino, president CODNIB, Col·legi Oficial Dietistes-Nutricionistes
 • ADIPMA, Associació Directors d’Infantil i Primària de Mallorca

10:30 – Cafè i berenar ecològic

10:50 – Gestió dels menjadors escolars, mostra de bones pràctiques i espai per compartir experiències, dubtes i propostes de futur, així com reflexionar sobre el papaer del centre escolar i de les famílies.

 • Associacions de pares i mares d’alumnes
 • Professionals dels menjadors escolars

ESPAI FAMÍLIES

10:00

 • El plat o la Vida – projecció contínua (60’) del documental de Nani Moré
 • Menjar saludable a casa – Olga Miralles, doctora en Nutrició i Bioquímica
 • Productes ecològics – APAEMA, Associació de Productors Ecològics

10:50

 • Alletament matern i introducció de l’alimentació a demanda – Joana Maria Moll, Associació Balear d’Alletament Matern
 • Hàbits a l’hora de menjar – Maria Blanquer, nutricionista

11:40 – Cafè i berenar ecològic

12:00

 • Menjar saludable a casa – Olga Miralles, doctora en Nutrició i Bioquímica
 • Hàbits a l’hora de menjar – Maria Blanquer, nutricionista

ESPAI INFANTS 

* Places limitades, inscriviu-vos amb el formulari

9:00

 • Taller Aliments i Natura – Amics de la Terra
 • Jordi i el Drac, un conte al·lergènic – Joan Pascual,  amb les infermeres Aina Garrido i Xisca Serra.

10:00

La victòria dels tres porquets, un conte-recepta per preparar-nos el berenar – Maria Antònia Puigròs i Margalida Amengual (escenografia)

11:00 – Berenar del conte-recepta

11:30

 • Taller Aliments i Natura – Amics de la Terra
 • Jordi i el Drac, un conte al·lergènic – Joan Pascual,  amb les infermeres Aina Garrido i Xisca Serra.

12:30 – Taller de cuina – L’exquisit, forn i pastisseria

CONCERT-CLOENDA I DINAR

13:30 – Concert de cloendaCoa Negra

14:30 – Dinar al menjador ecològic del CEIP Pere Rosselló Oliver * Amb inscripció prèvia – preu adults: 5€ – infants fins 12 anys: 3€