Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Les inscripcions es poden fer fins al proper 20 de març

L’Associació de Cuiners Afincats a les Illes Balears (ASCAIB) presenta el primer Campionat Balear de Cuina VeganaKoldo Royo,  president d’ASCAIB, ha destacat que és el primer concurs d’aquestes característiques que se celebra a Espanya i que l’objectiu és posar en valor la cuina vegana.

Les cuineres Serena Sirini i Victòria Frontera, de Vegan Chefs -integrant d’ASCAIB- han destacat la importància de donar a conèixer la cuina vegana ja que moltes persones desconeixen en què consisteix. De fet, Sirini, recorda que va començar a fer pastisseria tradicional d’Itàlia, d’on prové, però quan va optar per fer-se vegana, va tenir dificultats per trobar productes, conèixer tècniques, etc. “especialment en un món com la pastisseria, on quasi totes les receptes dues ou i mantega (dos ingredients que no mengen els vegans); i a poc a poc va trobar alternatives per fer els productes que originàriament elaborava”.

Inscripcions del concurs de cuina vegana

Per participar-hi, les persones interessades han d’enviar dues receptes, una de dolça i una de salada, juntament amb una foto de cada preparació a l’e-mail campeonatos [arrova] ascaib [punt] com. El termini per apuntar-s’hi finalitza el 20 de març.

Després, se seleccionaran els 8 finalistes que hauran de concursar a la final el proper dilluns 8 d’abril. L’acte tendrà lloc, a les 19 hores, al restaurant Moss de Palma. El concurs comptarà amb el suport de Llorenç Cerdà, que aportarà 40 euros en material a cada una de les persones que hi participaran per elaborar la recepta.

Isabel González, directora del restaurant Moss -ubicat a l’hotel Melià Palma Marina- ha destacat que Moss ofereix una cuina flexiteriana, on “s’hi senten còmodes les persones veganes però també aquelles que gaudeixen dels plats saludables, incloent carn i peix “.