Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

L’Associació Espanyola Contra el Càncer a les Illes Balears ha presentat la Guía nutricional para pacientes oncológicos. Es tracta d’una obra que vol ser una ajuda a les persones amb càncer i a les seves famílies o persones cuidadores ja que s’hi desmunten mites relacionats amb aliments i càncer.

A més, ofereix solucions i consells nutricionals per contrarestar els efectes secundaris més habituals del tractament oncològic. Així, hi trobareu des d’un menú setmanal amb el tipus d’aliment que se suggereix per dinar o per sopar, fins a mètodes per enriquir els plats per fer-los més nutritius. A més, hi ha 42 receptes de 40 cuiners de les Illes Balears.

Javier Cortés, president del consell d’AECC Illes Balears apunta que estam aprenent a conviure amb el càncer i que si l’alimentació durant el tractament oncològic és l’adequada tot anirà millor. El llibre té la implicació del Col·legi de Dietistes i Nutricionistes de les Illes Balears i de l’Associació de Cuiners Afincats a les Illes Balears. Per la seva banda, Koldo Royo, president d’aquesta entitat, explica que amb son pare va aprendre que la quimioteràpia pot alterar el gust i que era important preparar el seus àpats amb aliments que minvassin aquesta alteració.

Per això, a més de l’explicació de les receptes pas a pas, s’hi ha afegit un comentari que apunta per a quins casos és apropiat cada plat, per exemple, en cas d’estrenyiment, xerostomia, pèrdua de gana, dificultat per rosegar, etc.

La guia s’ha pogut editar gràcies al suport de l’Obra Social La Caixa.