///

Llubí reivindica la mel i les abelles amb una gran fira

La Fira de la Mel es farà diumenge 20 de novembre

Sens dubte, Llubí és el poble més dolç. Així ho reivindica cada any amb la Fira de la Mel, una cita que se celebra anualment el tercer diumenge de novembre.

Aquest 2022, la Fira de la Mel presenta moltes propostes i activitats diferents, gràcies a un programa ben atepeït de propostes organitzat per l’Ajuntament de Llubí amb la col·laboració de la societat civil.

Magdalena Perelló Frontera, batlessa de Llubí, explica que, d’una banda, el dissabte 19 de novembre, la jornada està pensada per als professionals del sector, conferències i xerrades a càrrec d’especialistes; de l’altra banda, el diumenge 20, els actes estan pensats per gaudir en família i amics, amb un bon grapat de paradetes que vendran mel, com també altres productes artesans relacionats amb l’apicultura, com ara la cera i el propoli.

Els actes que s’hi han previst per a aquests dos dies són:

Dissabte, 19 de novembre

 • 10:00 h Dotze Reines, Associació per a la Defensa i la Millora de l’Abella Balear. Presentació, evolució del projecte i objectius a càrrec del coordinador Pablo Espejo
  • 11.00 h Presentació de l’Agrupació de Defensa Sanitària Apícola de Mallorca.
  • 12.00 h Els efectes curatius dels productes del rusc, a càrrec de Rosario Zamora, apiterapeuta de Barcelona.
  • 15.30 h Plantes, farratges mel·líferes i experiències al camp balear, a càrrec de Gori Lladó, mestre de taller de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials del Consell de Mallorca. És apicultor i formador en apicultura.
 • 16.30 h Al·lèrgia a la picada d’abella, reversió i tractament, a càrrec de Rosario Zamora, apiterapeuta de Barcelona.

Diumenge, 20 de novembre

FIRA DE LA MEL

 • Mostra i degustació de sobrassada amb mel i mulsum (beguda de l’antiga Roma feta amb vi i mel).
 • Seguidament a Es Central: Inauguració de l’exposició: Treballs, activitats i dibuixos sobre les abelles, fets per les nines i nins del CEIP Duran Estrany i de l’Escoleta Moixaina i entrega del premi al guanyador del concurs de cartells de 2022. A continuació, visita als estands de la Fira, amb mel feta a Mallorca (mirau-ne bé les etiquetes!)
 • A les 16.30 h a la plaça de la carretera, ballada popular amb Esclafits i castanyetes. Hi col·labora: Taperers en festa.
 • Seguidament, xocolatada i degustació de coques de patatadel Forn de Can Ramon i de la ensaïmada gegant del Forn de Can Gelabert.

A més a més, s’han previst proves esportives, com la duatló, teatre, contacontes, com també la fira tradicional, que es farà el 29 de novembre, amb bunyolada i ludoteca, entre altres propostes i firaires variats.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat