/

Més de 40 cellers participen a la Festa del Vi Albarinho de Palma

Com a novetat, el restaurant El Náutico oferirà unes jornades de cuina tradicional gallega

La Festa del Vi Albarinho torna un any més a Palma, en col·laboració amb l’Ajuntament de Cambados. Aquesta cita enològica, tendrà lloc dia 17 d’abril, de 17 a 21 hores, al restaurant El Náutico, situat al Reial Club Nàutic.

Aquesta serà la 27 edició d’una cita creada per l’empresari gallec Antonio Seijas. Aquest 2024 hi participen més de quaranta cellers, que oferiran més de 70 vins diferents de la denominació d’origen (DO) Rías Baixas. Aquesta DO abasta la província de Pontevedra i una petita part de la de la Corunya i es divideix en cinc subzones: Val do Salnés (Cambados), O Rosal, Ribeira do Ulla, Condado do Tea i Soutomaior.

Característiques de l’albarinho
El vi de la varietat albarinho de la DO Rías Baixas és característic pel seu color groc palla, les aromes florals i de fruita, perquè té una intensitat mitjana i potent; la per la seva frescor i suavitat, com també per la seva acidesa equilibrada i d’amplis matisos en boca, tan propis del clima atlàntic.

A la Festa del Vi Albarinho hi ol·laboren marques de productes de qualitat, com ara embotits Entrepeñas de Geras de Gordón (Lleó), els productes de Porco Celta de Casa Hermelino d’O Valadouro (Lugo), la Faba de Lourenzá (Lugo), a més de la participació del Pulpeiro Major del Regne.

Jornades de cuina tradicional gallega
Com a novetat, enguany, el restaurant El Náutico de Palma oferirà unes jornades de cuina tradicional gallega els dies 18, 19 i 20 d’abril a migdia dirigides per Gabriel Bea, reconegut xef per la seva trajectòria al Gran Hotel La Toja, i pel pulpeiro José Manuel Rodríguez.

Aquesta festa, sense ànim de lucre, ha contribuït a donar a conèixer el vi albarinho a Mallorca, on està introduït a la majoria d’hotels, restaurants i hostaleria en general.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat