Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Eldiario.es / AMIC – Redacció 

La demanda de menjar a domicili és una opció, principalment per a persones que no poden sortir de casa.

No obstant això, la pregunta és inevitable: podem contagiar-nos de Covid-19 amb el menjar a domicili? Si s’ha cuinat amb calor per sobre de 40 graus, la supervivència del virus en la superfície de l’aliment és nul·la, per la qual cosa per aquesta part no cal preocupar-se.

Pel que fa al contacte que el repartidor o el cuiner puguin tenir amb l’embalatge, cal dir que tot i que les principals empreses que serveixen a domicili apliquen un protocol denominat zero contacte, és convenient tenir en compte aquestes precaucions:

  1. Tria restaurants de confiança.
  2. No demanis amanides ni cap producte que no es cuini amb calor: el motiu no és un altre que la calor inactiva al virus immediatament.
  3. Si el menjar arriba fred, fica’l en el forn o microones.
  4. Recull les caixes amb guants desinfectats, extreu el producte, emplata’l i rebutja l’embalatge. Després renta els guants i treute’ls. Seguidament neteja el pom de la porta i el timbre, i també les llaunes i ampolles.
  5. Paga amb targeta o el mòbil: ja que els bitllets i monedes són un important focus de contaminació.
  6. Si seguim aquests consells, serà improbable que ens infectem.
Imatge: istock