Leider ist der Eintrag nur auf Katalanisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

Eldiario.es / AMIC – Redacció 

La demanda de menjar a domicili és una opció, principalment per a persones que no poden sortir de casa.

No obstant això, la pregunta és inevitable: podem contagiar-nos de Covid-19 amb el menjar a domicili? Si s’ha cuinat amb calor per sobre de 40 graus, la supervivència del virus en la superfície de l’aliment és nul·la, per la qual cosa per aquesta part no cal preocupar-se.

Pel que fa al contacte que el repartidor o el cuiner puguin tenir amb l’embalatge, cal dir que tot i que les principals empreses que serveixen a domicili apliquen un protocol denominat zero contacte, és convenient tenir en compte aquestes precaucions:

  1. Tria restaurants de confiança.
  2. No demanis amanides ni cap producte que no es cuini amb calor: el motiu no és un altre que la calor inactiva al virus immediatament.
  3. Si el menjar arriba fred, fica’l en el forn o microones.
  4. Recull les caixes amb guants desinfectats, extreu el producte, emplata’l i rebutja l’embalatge. Després renta els guants i treute’ls. Seguidament neteja el pom de la porta i el timbre, i també les llaunes i ampolles.
  5. Paga amb targeta o el mòbil: ja que els bitllets i monedes són un important focus de contaminació.
  6. Si seguim aquests consells, serà improbable que ens infectem.
Imatge: istock