Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

El sector vitivinícola de Mallorca ha analitzat les conseqüències que l’estat d’alarma decretat pel Covid-19 està provocant als professionals d’aquest àmbit.

A través dels consells reguladors de la Indicació Geogràfica Protegida Mallorca, la Denominació d’Origen Protegida Pla i Llevant i la Denominació d’Origen Protegida Binissalem, expliquen que la situació actual els provoca:

  • La paralització de les vendes a nivell de hosteleria i restauració
  • Paralització de les activitats enoturístiques
  • Aturada de les exportacions
  • Devolucions de producte i ajornaments dels pagaments dels clients
  • El sector vitivinícola ha de seguir mantenint l’activitat a vinyes i a celler

Per aquests motius sol·liciten a la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, com també al Departament de Promoció Econòmica del Consell de Mallorca que creïn missatges directes, conjunts i efectius com per exemple: ‘Qualitat, diversitat i compromís del sector del vi de Mallorca que segueix cuidant del paisatge, de la terra i de les vinyes per posar un vi de qualitat des de la vinya a la teva taula’ o ‘Queda a casa amb una botella de vi mallorquí de qualitat- Nosaltres te la durem!’, entre altres.

També els reclamen una campanya de comunicació immediata als mitjans locals, principalment, radio, TV i premsa digital, com també a xarxes socials, que inclou la creativitat i la publicitat. Així mateix, sol·liciten acords urgents amb el sector d’alimentació i distribució per incentivar i donar visibilitat als vins mallorquins, i també activar una línia de crèdit directa per garantir la continuïtat de l’activitat dels cellers i afrontar la propera verema, a més d’agilitzar el transport de matèries primeres necessàries per l’activitat dels cellers.

També demanen fer accions conjuntes pels tres consells reguladors de forma immediata a nivell de xarxes socials i també per planificar accions a mig termini quan s’acabi l’estat d’alarma.