El sector vitivinícola de Mallorca ha analitzat les conseqüències que l’estat d’alarma decretat pel Covid-19 està provocant als professionals d’aquest àmbit.

A través dels consells reguladors de la Indicació Geogràfica Protegida Mallorca, la Denominació d’Origen Protegida Pla i Llevant i la Denominació d’Origen Protegida Binissalem, expliquen que la situació actual els provoca:

  • La paralització de les vendes a nivell de hosteleria i restauració
  • Paralització de les activitats enoturístiques
  • Aturada de les exportacions
  • Devolucions de producte i ajornaments dels pagaments dels clients
  • El sector vitivinícola ha de seguir mantenint l’activitat a vinyes i a celler

Per aquests motius sol·liciten a la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, com també al Departament de Promoció Econòmica del Consell de Mallorca que creïn missatges directes, conjunts i efectius com per exemple: ‘Qualitat, diversitat i compromís del sector del vi de Mallorca que segueix cuidant del paisatge, de la terra i de les vinyes per posar un vi de qualitat des de la vinya a la teva taula’ o ‘Queda a casa amb una botella de vi mallorquí de qualitat- Nosaltres te la durem!’, entre altres.

També els reclamen una campanya de comunicació immediata als mitjans locals, principalment, radio, TV i premsa digital, com també a xarxes socials, que inclou la creativitat i la publicitat. Així mateix, sol·liciten acords urgents amb el sector d’alimentació i distribució per incentivar i donar visibilitat als vins mallorquins, i també activar una línia de crèdit directa per garantir la continuïtat de l’activitat dels cellers i afrontar la propera verema, a més d’agilitzar el transport de matèries primeres necessàries per l’activitat dels cellers.

També demanen fer accions conjuntes pels tres consells reguladors de forma immediata a nivell de xarxes socials i també per planificar accions a mig termini quan s’acabi l’estat d’alarma.