Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

El Govern de les Illes Balears ha publicat els protocols que s’han de seguir en diferents àmbits professionals. Pel que fa a la restauració cal tenir en compte 4 apartats i 3 per al repartiment a domicili:

RESTAURACIÓ

Mesures organitzatives de l’establiment 

  • Mantenir la distància de seguretat de 2 metres
  • Utilitzar pantalles per assegurar la separació
  • Utilitzar portes separades per a l’entrada i la sortida de la clientela
  • Instaurar un servei de recollida presencial amb cita prèvia
  • Col·locar cartelleria informativa a les zones comunes i terrasses
  • Organitzar la circulació de persones i la distribució dels espais

Mesures preventives per a la clientela i persones treballadores 

  • Procurar ventilar l’establiment i desinfectar les zones comunes de forma freqüent
  • En les primeres fases, només es pot accedir a l’establiment per fer ús del lavabo
  • Fomentar el pagament amb targeta i desinfectar el datàfon després de cada ús
  • Proporcionar gel desinfectant perquè la clientela es renti les mans
  • Usar màscara higiènica en cas que no es pugui mantenir la distància de seguretat

Mesures higièniques a les terrasses (a partir de la fase 1) 

  • Controlar que no es faci un ús arbitrari de l’equipament de la terrassa; s’ha de desinfectar entre un client i l’altre
  • Fitar les terrasses: cordons, cintes, marcatge al sól o altres elements
  • Respectar el 50% de restricció de nombre de taules

Mesures higièniques a la cuina 

  • Cuinar els aliments a temperatura interna no inferior a 75ºC en el centre de l’aliment
  • Desinfectar prèviament tots els vegetas i aliments per consumir crus
  • Habilitar zones de desinfecció per a la recepció de mercaderies
  • Assegurar la desinfecció dels utensilis de l’espai de treball

REPARTIMENT A DOMICILI

Mesures preventives que ha d’adoptar l’empresa 

  • Elaborar un protocol general i marcar mesures de forma individualitzada per cada secció de l’establiment
  • Canviar el fitxatge d’emprenta digital per qualsevol altre sistema
  • Ventilar periòdicament les instal·lacions
  • Informar la clientela de totes les mesures de prevenció, desinfecció i neteja que es duen a terme en l’establiment
  • Potenciar el pagament per mitjans electrònics
  • Si és en metal·lic, utilitzar un recipient on dipositar els diners i desinfectar-se les mans
  • Potenciar la comunicació amb la clientela donant tranquil·litat pel que fa al servei

Mesures de neteja i desinfecció 

  • Fer net i desinfectar les instal·lacions amb especial atenció a les superfícies de contacte més freqüents, mínim 2 vegades al dia, i els llocs de treball en cada canvi de torn
  • Desinfectar i mantenir en quarantena el producte en cas de devolució, abans de posar-lo de nou a la venda
  • Desinfectar l’interior dels vehicles de repartiment en acabar cada jornada o durant el canvi de torn

Mesures de protecció individual de les persones treballadores

  • Portar màscares higièniques durant la jornada laboral si no es pot mantenir la distància de seguretat ni disposar de separació física
  • Lliurar guants als treballadors i a les treballadores per realitzar la feina
  • Evitar l’intercanvi d’objectes entre persones

Cal recordar que a partir de l’11 de maig entra en vigor la fase 1 de desconfinament (per a Formentera va començar dia 4 de maig). Per aquest motiu es podran obrir les terrasses dels restaurants, amb el 50% de les taules permeses i amb una separació, entre taula i taula, de 2 metres. A més, s’obriran els mercats a l’aire lliure amb restriccions.