Ingredients
Unes llesquetes de pa

Escalivada

Bacallà esqueixat dessalat

Olivada

PER A L’ESCALIVADA:

Pebrot vermell

Pebrot groc (opcional)

Albergínia

Ceba

Oli d’oliva verge extra

Sal

Pebre

PER A L’OLIVADA:

300 g d’olives negres espinyolades

oli d’oliva verge extra

sal

Elaboració
ELABORACIÓ DE L’ESCALIVADA:

Per a fer-la, s’han d’escalivar a la brasa o al forn els ingredients segons llur qualitat: amb més foc per als pebrots que per a les albergínies. Avui, és costum embolicar-ho amb paper de plata. Quan tots els vegetals són a punt, es pelen i es posen en un plat gran, assaonats amb sal, pebre i oli. O en fem el plat o acompanyament que volguem.

ELABORACIÓ DE L’OLIVADA:

Triturem les olives amb 2 dits d’oli.

Provem i salem al gust.

ELABORACIÓ DE LES BARQUETES:

Tallem unes llequetes de pa i hi col·loquem una mica d’escalivada, el bacallà dessalat i l’olivada al damunt.

Podem sucar les llesques amb tomàquet.