Ingredients 

Per a 2 persones

– 200 g de tortiglioni (o un altre tipus de pasta)

– 150 g de salsitxa (o botifarra)

– ½ ceba

– 50 g de mantega

– 20 cl de cervesa

– 3 o 4 cullerades soperes de nata per cuinar

– Un raig d’oli

– Unes fulles de romaní

Preparació

Per començar, treieu la pell a la salsitxa, esmicoleu-la i coeu-la en una paella amb un raig d’oli (molt poc) i deixau-la a part. Després, tallau la ceba a trossos i posau-la en una paella ampla amb la mantega (que pot ser la mateixa on heu cuit la salsitxa).

Abans que la ceba agafi color, afegiu-hi la cervesa i deixeu que s’evapori, sense tapa i amb flama fluixa, de manera que la ceba tingui temps de coure’s. Quan la cervesa s’hagi reduït, passau el contingut de la paella pel minipimer. Tornau a abocar a la paella la crema de ceba i cervesa, la salsitxa, 3 cullerades de nata (no us passeu amb la nata si no matareu el gust amarg de la cervesa) i unes fulles de romaní. Tapau, deixeu que faci xup xup 3-4 minuts a flama baixa i apagueu el foc.

Coeu la pasta. Un minut abans que estigui feta, tornau a engegar el foc a la paella. Escorreu-la al dente i abocau-la a la paella. Remenau amb la flama forta un minut i emplatau.

Buon appetito!