Forn de Can Vadell Eivissa

El Forn de Can Vadell és una de les pastisseries més típiques de la ciutat. Es troba a Eivissa i des de fa quatre generacions de pastissers, hi continuen elaborant dolços tradicionals com el flaó, les ensaïmades, la greixonera i les magdalenes. També destaquen els seus pastissos i propostes salades.

La família Vadell s’ha convertit en tota una institució a Eivissa. Bona mostra d’això és que el Forn Can Vadell ha rebut Medalla al Mèrit de la ciutat d’Eivissa com a establiment emblemàtic, la Medalla d’Or de la ciutat d’Eivissa l’any 2010 i l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de les Balears varen lliurar-los el premi de Millor Reboster – Pastisser d’Eivissa i Formentera de l’any 2018.

Inici de Can Vadell
Joan Marí Planells, conegut de malnom com a Vadell, -en referència al segon cognom de son pare-, va aprendre l’ofici de forner a Barcelona i l’any 1923 va adquirir La Espiga Ibicenca. Així va començar la història de Can Vadell que durant quasi un segle ha sabut conservar i difondre una part important de la gastronomia pitiüsa, amb els flaons, les magdalenes eivissenques, els cocs de salsa, a més de les ensaïmades, panades i cocarrois, un patrimoni al qual també hi han contribuït amb pastissos especials com el Ciriac, que només elaboren el 8 d’agost, en honor al patró de la ciutat d’Eivissa, Sant Ciriac, data que coincideix amb la celebració de la conquesta catalana de 1235.

Visualitza el mapa complet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

code

 

Latest from Restaurants