L’Hotel Posada Terra Santa de Palma posa a la disposició dels amants de la cuina selecta el seu restaurant: La Despensa del Barón.

Hi trobareu un ambient recollit i bell amb arcades gòtiques del segle XV. El xef del restaurant La Despensa del Barón és Matías N. Provvidenti (1982). Es formà com a cuiner a l’Argentina, la seva terra natal. La seva cuina té una forta influència de plats asiàtics, especialment de zones que ha visitat com Laos, Cambodja, Tailàndia, Vietnam i l’Índia. També ha incorporat a la seva carta les esferificacions i textures de Ferran Adrià.

Com a plats, hi hem tastat:

  • el caneló verd amb esferificació de tòfona, poma caramelitzada i ametles torrades
  • la ploma ibèrica amb melós de figues i ceba
  • el bacallà d’Alaska amb salsa miso (importat directament del Canadà)
  • el gua bao, un panet fet al vapor, molt popular als carrers de Taiwan, farcit de verdures i carn de porc.

De postres, cal destacar el sorbet de llimona amb flor elèctrica, una experiència diferent gràcies a l’efecte que fa aquesta flor a la boca.

El restaurant té capacitat per a devers 30 persones.

Com a curiositat, heu de saber que l’hotel va ser la casa senyorial de la baronia de Bunyolí, al segle XIII, una casa que es recull en el Llibre del Repartiment de la Conquesta de Mallorca. També va ser la casa de la baronia de Boixadors (a partir del sele XIV) i propietat dels marquès de Vivot (al segle XIX). L’Hotel Posada Terra Santa té com a emblema un cèrvol, animal que va ser l’escut de l’antiga baronia de Boixadors (que procedia de Catalunya). La figura d’aquest animal encara es conserva a la finestra senyorial de la façana de l’hotel.

View larger map