/

Santi Taura apadrina els iogurts de La Fageda

El cuiner ha conceptualitzat dues receptes inèdites, en les quals destaca la textura, cremositat i gust característic del iogurt grec natural de La Fageda

Santi Taura ha apadrinat a Mallorca els iogurts de La Fageda en un acte organitzat al Mercat de Santa Catalina de Palma.

Durant la cita, celebrada el 27 de juny, el cuiner Santi Taura ha elaborat i presentat dues receptes inèdites: una esponja de iogurt, maduixes i salsa de xocolata blanca, i una pastilla de xot mallorquí i albergínia amb salsa de iogurt i herba-sana, amb l’ajuda de Jordi Cobos, cap de cuina del restaurant Dins. Per a totes dues, ha fet servir el iogurt grec natural de La Fageda, que ha estat l’ingredient estrella de dues receptes conceptualitzades pel propi Santi Taura per a l’ocasió.

Pol Espadamala, responsable de màrqueting de La Fageda,  va destaca les propietats del iogurt grec natural de La Fageda, que va ser reconegut amb una estrella als Superior Taste Awards 2024: “Es tracta d’un iogurt 100% natural, sense conservants ni colorants, amb baixa acidesa, i una textura molt cremosa que elaborem amb llet fresca a la nostra finca del  Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa”.

Santi Taura, nascut a Lloseta el 1976, és un dels xefs més destacats del panorama balear. Reconegut per la seva cuina arrelada a la tradició mallorquina i l’ús de productes de proximitat, actualment lidera el Grup Santi Taura, amb restaurants com DINS, amb una estrella Michelin, on reivindica la cuina mallorquina des del respecte a les arrels i una mirada contemporània.

La jornada ha clos amb una actuació musical en acústic del cantautor David Cabot, que ha ofert un repertori íntim i proper que ha acompanyat el públic durant la degustació final de les receptes. L’actuació ha arrodonit una matinal gastronòmica plena de sabor i emoció.

La Fageda és un projecte de l’economia social que treballa des de 1982 amb la voluntat de millorar la vida de col·lectius vulnerables. L’any 1993 el projecte va començar a elaborar iogurts, que des de 2023 es comercialitzen a les Illes Balears en establiments Agromart, Carrefour, GM i Suma.

Sobre La Fageda 

La Fageda és un projecte social amb estructura empresarial, situat al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa (Girona). El seu objectiu és millorar la qualitat de vida i promoure la integració social de persones en situació de vulnerabilitat de la Garrotxa, mitjançant el treball real i digne. Per aconseguir- ho, se serveix d’una estructura empresarial. En l’actualitat, aquesta fundació sense ànim de lucre agrupa més de 600 persones. En l’àmbit empresarial, La Fageda du a terme activitats d’elaboració i comercialització de productes làctics, melmelades i gelats, així com serveis de jardineria, ramaderia i visites guiades. En l’àmbit social, La Fageda acompanya les persones en situació de vulnerabilitat ajudant-les en altres dimensions de la seva vida, com l’habitatge, l’oci, la salut i la formació. Recentment, ha impulsat una escola de noves oportunitats per joves d’entre 16 i 24 anys que es troben fora del sistema educatiu i laboral.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat