El diumenge 27 d’abril, de 10 a 18 hores, es Pil·larí serà una gran festa del menjar gràcies a la Fira del Llonguet.
En aquesta novena edició, organitzada per l’Associació de Veïns del Pil·larí, hi haurà demostracions en directe de l’Associació de Cuiners Afincats a les Illes Balears (ASCAIB) com ara de:
- Marta Rosselló, del restaurant Sal de Cocó de la Colònia de Sant Jordi(ses Salines), que farà un llonguet de bacallà marinat, pebres torrats i ximeguis fumats, una explosió de gustos que homenatja la tradició amb un toc creatiu i contemporani.
- Irene Martínez, xef del restaurant Nusde Santa Catalina (Palma), que presentarà un llonguet innovador de seitons amb sunomono (una amanida de cogombre d’estil japonès), pebres i all.
- Miquel Serra, cuiner privat, hi farà un llonguet de porcella rostida, maonesa i mostassa i envinagrats.
La venda d’aquests llonguets es destinarà a l’Associació d’Ajuda a l’Acompanyant Malalt de les Illes Balears (ADAA).
A més, 17 establiments participaran en el Concurs de Llonguets, que tendrà com a jurat a Miquel Calent (cuiner), Maria Pons (presentadora Fred i Calent), Lluís Brunet (Forn de la Missió), Rafel Vaquer (dibuixant i creador de Tià Llonguet), Miquel Serra (cuiner), i el suport de la cervesa Kin Kristo, Licors Dos Perellons, Vins Blanca Terra, Sobrassada de Mallorca i Olives Rosselló
A més a més, hi haurà molts de llonguets per tastar i passar gust, per exemple:
El Forn Fondo hi oferirà els llonguets següents:
- Llonguet amb pollastre, verdures saltejades i un toc de salsa teriyaki.
- Llonguet amb calamars arrebossats i un suau allioli.
- Llonguet amb hamburguesa de vedella, ceba caramel·litzada i formatge fos.
La furgoteca (foodtruck) Cosmopolita hi oferirà:
- Llonguet de calamar en salsa
- Llonguet de porc esqueixat (pulled pork) amb salsa barbacoa
- Llonguet de pollostre rostit amb cervesa i ximixurri
El restaurant Salitre, situat al Mercat de Santa Catalina de Palma, hi oferirà:
- Llonguet de pincanha i formatge, una compbinació potent i deliciosa.
- Llonguet de pop i sobrassada de Mallorca, un mar i muntanya d’ànima illenca.
- Llonguet de pop a feira, amb pebre bord i oli d’oliva verge extra, gust gallec amb pa de Mallorca.
La furgoteca Fresanto hi oferirà:
- Maduixes fresques banyades amb xocolata
També hi seran presents les botigues Rústic km 0 i el Forn de Can Rafel, entre molts d’altres!
Hi haurà concerts, espectacles, música en directe, mercadet artesanal amb producte local de Mallorca, tallers infantils i moltes sorpreses.
La cita té el suport de l’Ajuntament de Palma i de l’Associació de Pastissers i Forners de les Illes Balears.