/

Torna la Fira del Llonguet

El Pil•larí celebra aquesta jornada amb moltes activitats i música en directe

El diumenge 27 d’abril, de 10 a 18 hores, es Pil·larí serà una gran festa del menjar gràcies a la Fira del Llonguet.

En aquesta novena edició, organitzada per l’Associació de Veïns del Pil·larí, hi haurà demostracions en directe de l’Associació de Cuiners Afincats a les Illes Balears (ASCAIB) com ara de:

  • Marta Rosselló, del restaurant Sal de Cocó de la Colònia de Sant Jordi(ses Salines), que farà un llonguet de bacallà marinat, pebres torrats i ximeguis fumats, una explosió de gustos que homenatja la tradició amb un toc creatiu i contemporani.
  • Irene Martínez, xef del restaurant Nusde Santa Catalina (Palma), que presentarà un llonguet innovador de seitons amb sunomono (una amanida de cogombre d’estil japonès), pebres i all.
  • Miquel Serra, cuiner privat, hi farà un llonguet de porcella rostida, maonesa i mostassa i envinagrats.

La venda d’aquests llonguets es destinarà a l’Associació d’Ajuda a l’Acompanyant Malalt de les Illes Balears (ADAA).

A més, 17 establiments participaran en el Concurs de Llonguets, que tendrà com a jurat a Miquel Calent (cuiner), Maria Pons (presentadora Fred i Calent), Lluís Brunet (Forn de la Missió), Rafel Vaquer (dibuixant i creador de Tià Llonguet), Miquel Serra (cuiner), i el suport de la cervesa Kin Kristo, Licors Dos Perellons, Vins Blanca Terra, Sobrassada de Mallorca i Olives Rosselló

A més a més, hi haurà molts de llonguets per tastar i passar gust, per exemple:

El Forn Fondo hi oferirà els llonguets següents:

  • Llonguet amb pollastre, verdures saltejades i un toc de salsa teriyaki.
  • Llonguet amb calamars arrebossats i un suau allioli.
  • Llonguet amb hamburguesa de vedella, ceba caramel·litzada i formatge fos.

La furgoteca (foodtruck) Cosmopolita hi oferirà:

  • Llonguet de calamar en salsa
  • Llonguet de porc esqueixat (pulled pork) amb salsa barbacoa
  • Llonguet de pollostre rostit amb cervesa i ximixurri

El restaurant Salitre, situat al Mercat de Santa Catalina de Palma, hi oferirà:

  • Llonguet de pincanha i formatge, una compbinació potent i deliciosa.
  • Llonguet de pop i sobrassada de Mallorca, un mar i muntanya d’ànima illenca.
  • Llonguet de pop a feira, amb pebre bord i oli d’oliva verge extra, gust gallec amb pa de Mallorca.

La furgoteca Fresanto hi oferirà:

  • Maduixes fresques banyades amb xocolata

També hi seran presents les botigues Rústic km 0 i el Forn de Can Rafel, entre molts d’altres!

Hi haurà concertsespectacles, música en directe, mercadet artesanal amb producte local de Mallorca, tallers infantils i moltes sorpreses.

La cita té el suport de l’Ajuntament de Palma i de l’Associació de Pastissers i Forners de les Illes Balears.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat