Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

El proper 29 de juny, el restaurant Béns d’Avall, situat al municipi Sóller, complirà 50 anys. La celebració arriba durant l’any que l’establiment ha rebut l’estrella Michelin, un guardó que els entesos opinen que fa temps que li hauria d’haver estat atorgat.

Catalina Mayol i Benet Vicens el varen decidir obrir aquest restaurant l’any 1971, després de tancar el bar San Remo, que regentaven al carrer d’Eusebi Estada de Palma. El matrimoni cercava fer feina a prop d’on vivien, Sóller, i per això aprofitaren un bocí de terra que tenien en la urbanització homònima, situada devora la mar.

Cal dir que Catalina Mayol va heretar la passió pel sector de la restauració gràcies als seus avis, que varen obrir el restaurant Mayol a la ciutat de Beaune (França) on va anar a viure quan tenia devers un any i mig. Ja de gran, va tornar a la seva Mallorca natal.

Actualment regenten el restaurant Béns d’Avall el seu fill, Benet, la seva nora, Catalina, i el seu net, Jaume.