Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

L’activitat es fa a Menorca el proper 2 de novembre

L’activitat consisteix en un sopar funerari i es farà tendrà lloc el divendres 2 de novembre. L’activitat està organitzada pel Museu de Menorca conjuntament amb l’associació gastronòmicocultural Fra Roger. Segons expliquen, per preparar aquesta activitat han utilitzat diversos recursos de la història, la gastronomia i el patrimoni amb l’objectiu d’explicar com enterraven els morts els menorquins d’època romana. Per fer-ho s’usaran l’oïda, la vista, el gust, l’olfacte i el tacte.

L’activitat començarà a les 20 hores i tendrà una durada de 3 hores, al  Museu de Menorca (Pla del Monestir s/n, Maó). Consistirà en un menú que té com a context els objectes trobats a la necròpolis romana de Maó, coneguda com Magontana. D’aquesta manera, es proposa entrar dins el món funerari romà i esbrinar en què consistien els seus rituals.

Un dels elements clau d’aquestes cerimònies eren els àpats funeraris que en el cas d’aquesta activitat consistirà en el menú següent:

  • Olivades romanes o olives negres i verdes
  • Carbasses a la manera d’Alexandria
  • Pollastre amb prunes
  • Pastís de brossat romà
  • Mulsum, vi amb mel i pebre

Consultau-ne el menú complet Sopar Funerari 2018 Menu Roma

L’encarregada de proposar aquest menú i d’explicar-ne els plats i en qué consistien aquests àpats és la investigadora gastronòmica Núria Bàguena, mentre que la cuinera responsable de l’elaboració del menú és la Maite Villamala de Baixa Van. Per apuntar-s’hi cal fer-ho prèviament a www.museudemenorca.com. El preu és de 38 euros.