L’activitat es fa a Menorca el proper 2 de novembre

L’activitat consisteix en un sopar funerari i es farà tendrà lloc el divendres 2 de novembre. L’activitat està organitzada pel Museu de Menorca conjuntament amb l’associació gastronòmicocultural Fra Roger. Segons expliquen, per preparar aquesta activitat han utilitzat diversos recursos de la història, la gastronomia i el patrimoni amb l’objectiu d’explicar com enterraven els morts els menorquins d’època romana. Per fer-ho s’usaran l’oïda, la vista, el gust, l’olfacte i el tacte.

L’activitat començarà a les 20 hores i tendrà una durada de 3 hores, al  Museu de Menorca (Pla del Monestir s/n, Maó). Consistirà en un menú que té com a context els objectes trobats a la necròpolis romana de Maó, coneguda com Magontana. D’aquesta manera, es proposa entrar dins el món funerari romà i esbrinar en què consistien els seus rituals.

Un dels elements clau d’aquestes cerimònies eren els àpats funeraris que en el cas d’aquesta activitat consistirà en el menú següent:

  • Olivades romanes o olives negres i verdes
  • Carbasses a la manera d’Alexandria
  • Pollastre amb prunes
  • Pastís de brossat romà
  • Mulsum, vi amb mel i pebre

Consultau-ne el menú complet Sopar Funerari 2018 Menu Roma

L’encarregada de proposar aquest menú i d’explicar-ne els plats i en qué consistien aquests àpats és la investigadora gastronòmica Núria Bàguena, mentre que la cuinera responsable de l’elaboració del menú és la Maite Villamala de Baixa Van. Per apuntar-s’hi cal fer-ho prèviament a www.museudemenorca.com. El preu és de 38 euros.