Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

L’objectiu és augmentar les oliveres de la varietat Mallorquina

El Consell Regulador de la DOP Oliva de Mallorca organitza el proper dissabte dia 16 de juny de 2018, a les 8 hores, un curs d’empelt d’ullastre amb la varietat mallorquina, una sessió de caire pràctic que impartirà a Fornalutx l’expert olivicultor Tomeu Arbona.

La varietat Mallorquina és una varietat autòctona d’olivera que resulta de la domesticació mitjançant l’empelt de l’ullastre (olivera silvestre). Atesa la seva singularitat actualment no és una varietat que es pugui adquirir als circuïts comercials convencionals, com els vivers, fet que dificulta la creació d’olivars joves de mallorquina.

Per aquest motiu, es pot afirmar que la major part de l’olivar de la varietat mallorquina a l’illa supera els 100 anys, un patrimoni d’enorme valor natural i paisatgístic que la DOP Oliva de Mallorca contribueix a preservar posant en valor els seus fruits.

Com a part d’aquesta tasca de conservació, i amb l’objectiu de garantir la pervivència de la varietat, amb activitats com aquest curs d’empelt el consell regulador vol promoure la creació de noves plantacions d’oliveres de la varietat mallorquina, no tant per augmentar el nombre d’arbres com per estar preparats davant escenaris hipotètics a on la supervivència de la varietat pogués estar amenaçada, tals com incendis, plagues o malalties, per exemple.

El curs és gratuït i les places, limitades. Per apuntar-s’hi només cal escriure a info [arrova] olivademallorca [punt] es