Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

El Servei de Protecció d’Espècies del Govern de les Illes Balears ha actualitzat la informació sobre la vespa asiàtica (Vespa velutina nigrithorax) i confirma que si no hi ha res de nou el mes de juliol es compliran 2 anys del darrer niu eliminat d’aquesta espècie invasora.

Des d’aquest departament expliquen que enguany s’han col·locat 220 trampes que es mantendran durant tota la temporada. Tot i això, demanen no abaixar la guàrdia, ja que no haver detectat cap niu no garanteix l’eradicació de l’espècie a Mallorca i demanen que tant la ciutadania com els apicultors hi estiguin atents.

La vespa velutina prové d’Àsia i és una espècia invasora. Es va detectar per primera vegada l’any 2015, a la vall de Sóller. De llavors ençà se n’han trobat i eliminat 31 nius, el darrer el mes de juliol de 2018. La propagació d’aquesta vespa provoca problemes greus als apicultors i a les abelles mel·líferes, ja que n’és depredadora.

Si algú en troba cap o té sospites de veure’n alguna, pot usar l’aplicació gratuïta Vespapp.