/

El pastís de Lluís Pérez serà el Tianet de Sant Sebastià

Les festes de Sant Sebastià ja tenen pastís oficial: la coca de garrova i taronja del pastisser Lluís Pérez serà el nou Tianet

Les festes de Sant Sebastià ja tenen pastís oficial. La coca de garrova i taronja del pastisser Lluís Pérez serà el nou Tianet.

Així ho han triat els palmesans i les palmesanes per votació popular (1.082 persones votaren a través del web tufaspalma.cati, també, pel jurat especialitzat (format per Pep Magraner, de l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears; Miquel Àngel Torrens, de l’Associació de la Petita Indústria de la Fleca i la Pastisseria; un representant de l’Obreria de Sant Sebastià, i el batle de Palma, Jose Hila, en representació de l’Ajuntament). D’aquesta manera, aquest dolç es convertirà en el pastís de les festes del patró de Ciutat.

L’objectiu d’aquest concurs organitzat per l’Ajuntament de Palma és que la ciutadania arribi a consumir de manera habitual el Tianet, com ja succeeix a altres municipis, amb l’espinagada, els bunyols o les coques de Sant Joan.

Per aquest motiu, la recepta es publicarà al programa de festes dels anys vinents, juntament amb el nom del creador i el de l’establiment guanyador.

Cal destacar que tots els establiments que han participat al concurs han destacat l’alta participació de la ciutadania. De fet, els forns i obradors han venut entre 50 i 80 pastissos diaris entre setmana i entre 150 i 200 diaris els caps de setmana, tot un èxit.

El regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, ha agraït als forns i pastissers la seva participació en el concurs. «Ha estat una iniciativa que ha tingut un ressò impressionant. Vull fer un agraïment a tots els forns que hi han participat i el pastís guanyador a partir d’ara serà un nou símbol i una nova tradició per les festes de la nostra ciutat», ha dit, i ha explicat que la intenció d’aquesta iniciativa «és fer arrelar més la festa amb un nou símbol que a més implica un nou vincle amb tota la gent que hi pot participar i la iniciativa institucional; va vinculat al menjar i a la festa i a més el producte local hi és present i és de temporada», ha dit.

Lluís Pérez, per la seva part, ha agraït aquesta iniciativa i ha explicat que la idea de Tianet s’inspirà en un pastís per a poder fer a casa, entrar al receptari popular. «Està inspirat en la coca de patata i hem fet una crema de garrova amb praliné d’ametla mallorquina i suc de taronja per a crear un nou pastís original que formi part del receptari casolà», ha dit.

Pep Magraner, per la seva banda, com a portaveu del Jurat, ha explicat que aquesta és una iniciativa que vincula a un lloc com Palma un pastís amb la festa popular i ha dit que s’involucrarà els pastissers perquè el promoguin durant les festes de Sant Sebastià. «Hem triat aquesta proposta perquè empra ingredients locals i crea un producte que destaca pel gust, per les textures i pels productes», ha remarcat.

En total, hi varen participar sis forns i obradors. Els altres participants han estat, a més del guanyador:

  • El Fornet de la Soca, a la plaça de Weyler, amb una magraneta farcida de sobrassada i mel.
  • El Forn i Pastisseria Trias, a l’avinguda del Cister, amb un gató farcit i cobert de xocolata.
  • La Pastisseria Ángel, del carrer de Pasqual Ribot, amb una trunyella dolça amb ametla i taronja.
  • El Forn de la Glòria, ubicat al carrer del Forn de la Glòria, amb unes canyes dolces de sobrassada.
  • El Forn Fondo, del carrer de la Unió, amb una pasta de fulls amb sobrassada i ametla.

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat