/

[:de]Es confirma: el salami no pot ser un producte vegetal[:]

[:de]La justícia ha confirmat que un producte vegetal no es pot anomenar ni salami ni embotit[:]

La justícia ha confirmat que un producte vegetal no es pot anomenar ni salami ni embotit. Així ho explica la sentència del jutge Alejandro González Mariscal de Gante, qui afirma que l’argument de Vegetàlia, l’empresa condemnada, és contradictori quan defineix salami com a producte vegetarià, que no té carn. «Precisament, aquesta és la conducta tipificada i castigada en el procediment administratiu que avui es revisa: usar un terme d’ús social admès com és el d’embotit o el de salami per descriure allò que no és», matisa el magistrat.

L’afer va començar quan el Govern de les Illes Balears va denunciar l’empresa Vegetàlia per vendre un producte elaborat amb productes vegetals com a salami i embotit. L’Administració va imposar una multa de 3.000 euros a Vegetàlia i l’empresa sancionada va recórrer la sanció.

Va emetre la sentència el 4 de setembre de 2019 i el recurs de l’empresa no ha estat admès. L’únic que Vegetàlia ha aconseguit és rebaixar la sanció econòmica, que no podrà superar els 300 euros. Contra la sentència no hi pot haver cap recurs ordinari.

Fonts del sector apunten que aquesta sentència pot ser favorable en cas que alguna empresa elabori i comercialitzi un producte vegetal amb el nom de sobrassada.

Foto: Bru-nO - Pixabay

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

*

code

 

Latest from Actualitat