Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

El municipi esclata amb gloses, foguerons, dimonis i beneïdes

Manacor fa festa grossa per Sant Antoni i per això, aquests dies hi trobareu activitats per viure aquesta festa tan popular a Mallorca. Un dels moments més esperats per a les manacorines i els manacorins serà l’assaig dels goigs de Sant Antoni i la ximbombada, que es farà el divendres 11, a les 21 hores, a la Plaça de la Concòrdia. Els assistents han de dur la simbomba i dur pa a taleca per torrar ja que el Patronat convida a vi i mistela. Serà un avanç de l’esclat de joia i alegria de la revetla de Sant Antoni.

Un altre acte a tenir en compte és l’assaig de Completes, que es farà després de la missa del dia 15, a la Parròquia de la Mare de Déu dels Dolors, a les 20.30 hores. Ara bé, el moment més esperat tendrà lloc a Cas Baciner, a les 14.15 hores, quan hi haurà la sortida dels dimonis i comencarà la bauxa santantoniera. Una festa que viurà diferents moments com la colcada i la visita dels foguerons, a més del cant de les Completes i dels Goigs a Sant Antoni. Cal comentar que l’encesa dels foguerons es faran a partir de les 20 hores i que dues hores més tard hi haurà ball de bot amb el grup Galivança, a la Plaça Ramon Llull.

L’altre moment vibrant de les festes són les Beneïdes, que es fan el dia 17 de gener, a les 11 hores i que recorrerà diferents carrers de Manacor, des de l’Avinguda de Baix des Cos fins al carrer del 2 de maig. En cas de pluja, l’acte s’ajorna al diumenge 20 de gener, a la mateixa hora. Per concloure les festes de Sant Antoni, hi haurà el darrer ball dels dimonis, a la Plaça de la Bassa,, el mateix dia 17, a les 20 hores.

Hi ha més activitats com activitats per a infants, tallers de gloses, la representació de la comèdia de Sant Antoni, a més de les activitats dels municipis de Portocristo, Son Macià, s’Illot, Cales de Mallorca i Son Negre. El podeu consultar a: programa de Sant Antoni de Manacor 2019.

Cal comentar que el Patronat de Sant Antoni oferirà amb un dipòsit d’1 euro, tassons retornables i reutilitzables el dia del primer ball amb l’objectiu de reduir la quantitat de plàstics d’un sol ús.