El municipi esclata amb gloses, foguerons, dimonis i beneïdes

Manacor fa festa grossa per Sant Antoni i per això, aquests dies hi trobareu activitats per viure aquesta festa tan popular a Mallorca. Un dels moments més esperats per a les manacorines i els manacorins serà l’assaig dels goigs de Sant Antoni i la ximbombada, que es farà el divendres 11, a les 21 hores, a la Plaça de la Concòrdia. Els assistents han de dur la simbomba i dur pa a taleca per torrar ja que el Patronat convida a vi i mistela. Serà un avanç de l’esclat de joia i alegria de la revetla de Sant Antoni.

Un altre acte a tenir en compte és l’assaig de Completes, que es farà després de la missa del dia 15, a la Parròquia de la Mare de Déu dels Dolors, a les 20.30 hores. Ara bé, el moment més esperat tendrà lloc a Cas Baciner, a les 14.15 hores, quan hi haurà la sortida dels dimonis i comencarà la bauxa santantoniera. Una festa que viurà diferents moments com la colcada i la visita dels foguerons, a més del cant de les Completes i dels Goigs a Sant Antoni. Cal comentar que l’encesa dels foguerons es faran a partir de les 20 hores i que dues hores més tard hi haurà ball de bot amb el grup Galivança, a la Plaça Ramon Llull.

L’altre moment vibrant de les festes són les Beneïdes, que es fan el dia 17 de gener, a les 11 hores i que recorrerà diferents carrers de Manacor, des de l’Avinguda de Baix des Cos fins al carrer del 2 de maig. En cas de pluja, l’acte s’ajorna al diumenge 20 de gener, a la mateixa hora. Per concloure les festes de Sant Antoni, hi haurà el darrer ball dels dimonis, a la Plaça de la Bassa,, el mateix dia 17, a les 20 hores.

Hi ha més activitats com activitats per a infants, tallers de gloses, la representació de la comèdia de Sant Antoni, a més de les activitats dels municipis de Portocristo, Son Macià, s’Illot, Cales de Mallorca i Son Negre. El podeu consultar a: programa de Sant Antoni de Manacor 2019.

Cal comentar que el Patronat de Sant Antoni oferirà amb un dipòsit d’1 euro, tassons retornables i reutilitzables el dia del primer ball amb l’objectiu de reduir la quantitat de plàstics d’un sol ús.