Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

El mes de febrer, Sencelles celebra amb una festa ben guapa la celebració de la seva patrona, Santa Àgueda. Això significa bauxa, torrada, fogueró, alegria i trobada de veïns en una festa organitzada per l’associació cultural Es Capoll Llarg, juntament amb la implicació de l’Ajuntament de Sencelles.

La festa comença el dia 3 de febrer, amb la desfilada de carrosses i comparses, que es concentraran a la Plaça de Can Bril Vell, a les 15.30 hores. La sortida tendrà lloc mitja hora després i recorrerà els carrers Glossador Cartutxo, Ramon Llull, Constitució, Jaume Sard, Antoni Maura i plaça de la Vila.

L’endemà, dia 4 de febrer, hi haurà la degustació de les mamelletes de Santa Àgueda, un pastisset dolç a base d’ametlla típic d’aquesta festa , que s’acompanyarà amb moscatell. La cita, que començarà a les 19 hores, estarà acompanyada de la música dels Xeremiers des Capoll Llarg. A les 20 hores, hi haurà l’encesa del fogueró i, mitja hora més tard, els Dimonis de sa Cova des Fossar començaran un animat i entretingut correfoc. A més a més, hi podreu torrar (la recaptació anirà a benefici del Mercadet Solidari de Sencelles); i també hi haurà ballada popular amb el grup Roada i gloses entre les colles de glosadors.

El programa inclou més activitats, per exemple, dia 5 de febrer, la jornada començarà amb el so dels Xeremiers Llargos, que recordaran que a les 11 hores, hi ha l’ofici en honor de la Patrona, a l’Església Parroquial, que mossèn Baltasar Amengual i Martorell presidirà i predicarà, i en el qual hi cantarà la Coral Sor Francinaina. Seguidament, a la sala de la planta principal de Can Garau, se celebrarà el nomenament de Sebastià Molinas i Amengual com a Fill Il·lustre de Sencelles. I com és tradicional, es retrà un homenatge a la dona major i a la més jove de Sencelles, acte que conclourà amb un refresc popular.

El mateix dia 5, els més joves gaudiran de l’espectacle Astronautes Estrellats, a la biblioteca de Sencelles, a les 17 hores. Un poc més tard, el local de la 3a edat, a les 18 hores, acollirà la representació de l’obra de teatre Els calçons de mestre Lluc, a càrrec del grup de teatre Llucmajor (entrada gratuïta).