El mes de febrer, Sencelles celebra amb una festa ben guapa la celebració de la seva patrona, Santa Àgueda. Això significa bauxa, torrada, fogueró, alegria i trobada de veïns en una festa organitzada per l’associació cultural Es Capoll Llarg, juntament amb la implicació de l’Ajuntament de Sencelles.

La festa comença el dia 3 de febrer, amb la desfilada de carrosses i comparses, que es concentraran a la Plaça de Can Bril Vell, a les 15.30 hores. La sortida tendrà lloc mitja hora després i recorrerà els carrers Glossador Cartutxo, Ramon Llull, Constitució, Jaume Sard, Antoni Maura i plaça de la Vila.

L’endemà, dia 4 de febrer, hi haurà la degustació de les mamelletes de Santa Àgueda, un pastisset dolç a base d’ametlla típic d’aquesta festa , que s’acompanyarà amb moscatell. La cita, que començarà a les 19 hores, estarà acompanyada de la música dels Xeremiers des Capoll Llarg. A les 20 hores, hi haurà l’encesa del fogueró i, mitja hora més tard, els Dimonis de sa Cova des Fossar començaran un animat i entretingut correfoc. A més a més, hi podreu torrar (la recaptació anirà a benefici del Mercadet Solidari de Sencelles); i també hi haurà ballada popular amb el grup Roada i gloses entre les colles de glosadors.

El programa inclou més activitats, per exemple, dia 5 de febrer, la jornada començarà amb el so dels Xeremiers Llargos, que recordaran que a les 11 hores, hi ha l’ofici en honor de la Patrona, a l’Església Parroquial, que mossèn Baltasar Amengual i Martorell presidirà i predicarà, i en el qual hi cantarà la Coral Sor Francinaina. Seguidament, a la sala de la planta principal de Can Garau, se celebrarà el nomenament de Sebastià Molinas i Amengual com a Fill Il·lustre de Sencelles. I com és tradicional, es retrà un homenatge a la dona major i a la més jove de Sencelles, acte que conclourà amb un refresc popular.

El mateix dia 5, els més joves gaudiran de l’espectacle Astronautes Estrellats, a la biblioteca de Sencelles, a les 17 hores. Un poc més tard, el local de la 3a edat, a les 18 hores, acollirà la representació de l’obra de teatre Els calçons de mestre Lluc, a càrrec del grup de teatre Llucmajor (entrada gratuïta).