//

Florencio Sanchidrián destaca la qualitat de Cuixot, el pernil fet amb porc negre

L'ambaixador mundial del pernil ibèric, Florencio Sanchidrián, ha viatjat  a Mallorca aprofitant la festa de Pasqua, una visita durant la qual ha posat en valor Cuixot, l'únic pernil salat que s'elabora del porc negre mallorquí a tot el món

L’ambaixador mundial del pernil ibèric, Florencio Sanchidrián, ha viatjat  a Mallorca aprofitant la festa de Pasqua, una visita durant la qual ha posat en valor Cuixot, l’únic pernil salat que s’elabora del porc negre mallorquí a tot el món. 

Sanchidrián va fer una demostració de tall del pernil elaborat per Pep Abellán, director i fundador de Cuixot, i va remarcar que és un producte d’alta qualitat, fruit d’uns animals que neixen i es crien a Mallorca, a la finca de Petra de Can Company, i que després de viure dos anys en llibertat, es duen a Guijuelo on se sacrifiquen i es curen durant 4 anys.

L’acte va tenir lloc en l’hotel Park Hyatt Mallorca, ubicat a Canyamel, i va comptar amb l’assìstència de premsa especialitzada d’arreu de l’Estat. La cita va estar acompanyada d’un sopar al restaurant Voro, del xef Álvaro Salazar, que va oferir un menú degustació en què va incorporar productes de Cuixot com el pernil, com també altres embotits que elabora Abellán (com la canya de llom, el xoriço i el salsitxó). 

Pep Abellán ha fet un esforç molt gran per crear un producte diferent que, alhora, és un al·licient més per comercialitzar la raça autòctona del porc negre. Tot i això, ha lamentat la implicació dels cuiners en la projecció del producte, amb excepcions com Benet Vicens i Santi Taura. La cita va continuar el dimarts, amb una visita a Rafa Nadal Academy, i un sopar al restaurant Tapas de Park Hyatt Mallorca.

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

*

code

 

Latest from Actualitat