Després d’un any sense celebrar-se, l’Associació Gastronòmica Cultural Gastrotast torna a organitzar una suculenta activitat en la qual la cuina en viu i el menjar en són els protagonistes. La nova cita tendrà lloc a l‘Escola d’Hoteleria de les Illes Balears, el divendres 30 de novembre, a les 21 hores.
Víctor Calvo, president de l’entitat i també professor de l’EHIB, explica que en aquesta ocasió l’activitat és a benefici de l’Associació de Pares d’Infants en Càncer de les Illes Balears (ASPANOB). «Aquesta vuitena edició, acollirà 6 demostracions de cuina en directe amb degustacions que agruparan un total d’onze professionals de la restauració -explica Calvo-, que tenen en comú que són ex-alumnes de l’Escola d’Hoteleria i que han demostrat el seu talent en els fogons».
El preu de cada un d’aquests tast és de 3 euros i les entrades es poden comprar a la botiga Cocinaria de Pâlma. Les places són limitades.
Des de l’any 2012, quan es va celebrar la primera edició hi han participat 86 cuiners i rebosters. Els Gastrotasts es caracteritzen perquè sempre es fan en un espai, amb una temàtica i amb persones diferents.
Les degustacions i participants del 8è Gastrotast són:
CUINA 1
- Xefs: Valentín Pérez Gavela i Ainoa Zambrana Varea
- Degustació: Mossegada de tardor. Porcella a baixa temperatura, puré de colflori i ceba caramel·litzada, coca de sobrassada i roca de poma.
CUINA 2
- Xefs: Diego Serra Cerro i Susanna Muntaner Fajardo
- Degustació: Bao de pulled pork amb ceba cruixent i salsa iogurt.
CUINA 3
- Xefs: Jonathan Maldonado i Jordan Dentico
- Degustació. Jarret de vedella amb crema de pastanagó, cruixent de patata i picornell.
CUINA 4
- Bartenders: Javi Pont i Fran Marcos
- Degustació: Gintònic passió.
CUINA 5
- Xefs: Mar Santandreu Riera i Guillem Mascaró
- Degustació: Llampuga escabetxada amb pebres i albergínies.
CUINA 6
- Pastisser: Joan Cuart
- Degustació: Dolça besada. Mousse de xocolata 70% de cacau amb fruita de la passió i aroma de roses.