/

La ruca, una herba de luxe

La ruca és una planta amb flor originària de la regió mediterrània. És un aliment de recol·lecció que es consumeix des del temps dels romans i que destaca per les seves propietats medicinals i nutritives

Alba Martos. AMIC / Redacció Gastronòmicament

La ruca és una planta amb flor originària de la regió mediterrània. És un aliment de recol·lecció que es consumeix des del temps dels romans i que destaca per les seves propietats medicinals i nutritives. A més de ser una opció excel·lent per preparar ensalades i barrejar amb fulles d’enciam, la ruca destaca per tenir molts de nutrients.

Tots els enciams són baixos en calories i la ruca n’aporta, concretament, 24. La ingesta de ruca ajuda a una millor digestió; gràcies a l’alt contingut en fibra que té i que promou el trànsit intestinal. A més, dona sensació de sacietat, per la qual cosa és ideal incloure en dietes per aprimar-se, tot i que la millor opció és menjar sempre sa.

La ruca es caracteritza per tenir un sabor coent i això és a causa dels components anomenats glucosinolats, que són potents antioxidants. A més, investigadors de la  Universitat d’Almeria apunten -segons conclusions d’assajos in vitro– que la ruca ajuda a prevenir el càncer de còlon. Així ho afirmaren l’any 2016 en l’article ‘Phytochemical Composition and Antitumor Activities of New Salad Greens: Rucola (Diplotaxis tenuifolia) and Corn Salad (Valerianella locusta)’ publicat a la revista Plant Foods for Human Nutrition.

A més, quan som grans cada cop és més difícil acumular calcis en els ossos i la ruca és un aliment que ajuda a aportar la dosi necessària de calci diari, ja que conté 160 mg per ració de 100 grams.

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

*

code

 

Latest from Actualitat