/

Son Bunyola consolida la seva aposta gastronòmica

Enguany inauguren el restaurant Sa Tafona

La cuinera Brenda Lisiotti presenta aquesta nova temporada amb alguns canvis. D’una banda, ha dissenyat una nova carta per dinar i per sopar per al restaurant Sa Terrassa i, de l’altra, presenten nou restaurant: Sa Tafona. Tots dos es troben dins l’hotel Son Bunyola, situat als afores de Banyalbufar.

Sa Terrassa: cuina internacional i producte local 

El restaurant Sa Terrassa manté la passió pel producte de proximitat com les verdures i hortalisses de Mallorca i de l’hort de l’hotel, el xot mallorquí, la porcella o la gamba vermella; i pels ingredients de la millor qualitat, com ara el pernil d’aglà 100%, les ostres, la tonyina Balfegó, la presa ibèrica d’aglà o el bou de la vall de l’Esla.

Així, a la seva proposta culinària, hi ha arrossos, croquetes i salmorejo, que s’intercalen amb especialitats gastronòmiques d’altres cultures, com ara tatakis, cevitxes, tàrtars, tagins o woks, entre moltes altres propostes. Pel que fa a la carta de postres, gairebé tots comparteixen frescor i cremositat, com el brioix banyat en infusió de crispetes i taronja amb gelat de caramel salat, la crema de mascarpone amb bescuit banyat amb cafè i cremós de xocolata negra o el pastisset amb crema de llima, gel d’alfabeguera i gelat.

Quant als vins, el celler del restaurant Sa Terrassa és excepcional, amb més de 120 referències de vins, majoritàriament de Mallorca, però també amb referències estatals i internacionals.

El nou restaurant: Sa Tafona

A la xef Brenda Lisiotti i a la directora dels restaurants Marta Pellicer els motiven els reptes.  Per això, enguany n’enceten un: la obertura del restaurant Sa Tafona.

Totes dues s’han proposat aprofundir en els orígens de la cuina mediterrània. Per això, han cercat els punts d’unió entre els més de 20 estats que convergeixen a la conca mediterrània: Espanya, França, Mònaco, Itàlia, Eslovènia, Croàcia, Bòsnia i Herzegovina, Montenegro, Albània, Grècia, Israel, Egipte, Turquia, Palestina, Líban, Tunísia, Argèlia i el Marroc, com també amb les cultures que hi conviuen (occitana, catalana, amaziga, etc.). A més, per a la seva proposta també hi han combinat receptes d’imperis antics, com ara el romà, el grec, el fenici, el musulmà, i de l’antiga Mesopotàmia.

Moltes de les similituds que existeixen avui dia, són posteriors al descobriment d’Amèrica, quan els navegants en dugueren productes com la tomàtiga, la patata i el pebre, i els inclogueren a les seves receptes.

Per mostrar aquesta evolució, el restaurant Sa Tafona ofereix 2 menús de degustació: un de breu de 5 passos i un de llarg de 7, el servei del qual dura aproximadament 3 hores. Els plats que els integren són tots receptes tradicionals dels respectius països d’origen. El motiu d’aquesta tria, afirma Brenda Lisiotti, és que “quan alguna cosa roman tant de temps en la tradició gastronòmica d’un país, és que ha de ser bo per força”.

Així, els plats que hi ha a la carta de Sa Tafona són: la caldereta de llagosta i torrada de trempó; el burek de porro rostit amb pinyons, que prové de la cultura dels països que van formar part de l’imperi otomà (els acuals Turquia, Sèrbia i Albània); la guatlera cuita dins argila i pastilla del seu guisat, originària del Marroc; o l’ast de verat, chermoulah i tomàtiga verda adobada, d’inspiració andalusina, entre molts altres.

Per acompanyar els plats, han triat aperitius i vins amb molta personalitat. «Cercam propostes molt genuïnes, tant en àmbit de vermuts com de cerveses. Per exemple, hem inclòs a la carta una cervesa artesanal elaborada amb olives, que és catalana i es diu Oliba Green. Pel que fa als vins, estam configurant una proposta molt selecta, que n’inclou d’exquisits, desconeguts i d’anyades excepcionals, explica la directora del restaurant.

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat