/

Premis Cullerot Daurat a Gérard i Laurence Tétard, IB3 i Rosa Esteva

El Concurs estatal d'Escoles de Cuina Protur Chef va ser el marc en el qual es varen lliurar els premis Cullerot Daurat, uns guardons que se celebraren per primera vegada el passat dijous al Protur Biomar Sensatori Resort

El Concurs estatal d’Escoles de Cuina Protur Chef va ser el marc en el qual es varen lliurar els premis Cullerot Daurat, uns guardons que se celebraren per primera vegada el passat dijous al Protur Biomar Sensatori Resort, ubicat a sa Coma (Sant Llorenç des Cardassar).

La periodista Elisabeth Moll va ser l’encarregada de dirigir la gala, que va reconèixer la trajectòria del matrimoni francès de Gérard i Laurence Tétard, propietaris del restaurant i petit hotel Ses Rotges de Cala Rajadaprimer establiment de les Balears que va rebre una estrella Michelin, reconeixement que varen obtenir del 1977 fins al 2005. L’amor per la professió i l’ambició i l’esforç constant també van ser les línies de guia del seu discurs. L’encarregat de lliurar-los el guardó va ser el president del jurat de Protur Chef Tomeu Caldentey.

Andreu Manresa, director general d’IB3, va recollir el premi atorgat a la família professional de l’ens autonòmic per la tasca de foment, potenciació i dinamització de la cultura culinària de les Illes Balears. Manresa comentar que “en aquests moments detestables de guerra, l’èxit dels programes de cuina rau en què són didàctics i pedagògics, però sobretot perquè són un mirall en què la societat s’hi reconeix”. Tomeu Caldentey i Sara Bauzà en varen fer el lliurament.

També es va premiar Rosa Maria Esteva,  fundadora del Grup Tragaluz i propietària de l’icònic restaurant El Mordisco, situat a Barcelona. Esteva ha estat una pionera com a empresària en el sector de la restauració, i va engrescar els assistents i, sobretot, els alumnes perquè «inventin cuina i estimin l’ofici».

Al final de la cerimònia, hi va haver el moment més emotiu de la gala. Va ser quan es va reconèixer la tasca incansable i pionera de Jaume Nebot, director general de Protur Hotels, que va morir d’un infart el mes de juny de 2020, i que deixa una empremta inesborrable com a persona i com a professional.

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat