Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán y Inglés Estadounidense. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Ingredients

  • 3 ous durs
  • 300 g de col (repollo)
  • 300 g de pastanaga
  • 200 g de cogombres en vinagre
  • 200 g d’olives sense pinyol
  • 300 g de col llombarda

Per a la lactonesa

  • 150 g de llet
  • 1 gra d’all (opcional)
  • Sal i pebre al gust
  • 400 g d’oli de girasol o d’oliva
  • suc de mitja llimona (petita)

Elaboració
Comencem picant els ous durs, programant 2 segons, velocitat 4. Ho reservem en un bol.
Piquem la resta d’ingredients per aquest ordre :
la col, 5 segons. velocitat 4.
Les pastanagues netes i pelades, 5 segons, velocitat 5.
Els cogombres 3 segons, velocitat 4
Les olives, 4 segons, velocitat 4
La col llombarda, 5 segons, velocitat 5
A mesura que anem picant, anem abocant en un bol gran, el got de la Thermomix (Thmx), no el cal rentar cada vegada.

Fem la lactonesa
Mesurem l’oli i el reservem.
En el got de la Thmx posem la llet, l’all, la sal i el pebre, programem 30 segons, 37º, velocitat 5.
En acabar el temps, programem 3 minuts, 37º, vel. 5 i anem abocant l’oli poc a poc per damunt la tapa, sense traure el cubilet, l’oli anirà caient a poc a poc dins del got. Després afegim la llimona i barregem uns segons més. Podem rectificar de sal un cop ha acabat.

Presentació
Barrejar tots els ingredients, afegim la lactonesa i barregem.
Reservem una mica de cada ingredient i el presentem en una safata amb més lactonesa en un bol, per si algú no ho vol barrejat o no li agrada algun ingredient.
També és una manera molt atractiva de presentar els ingredients que porta l’amanida.