Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

El cuiner Miquel Gelabert, del restaurant Can March de Manacor, ens ofereix aquesta recepta saborosa amb productes locals com les maduixes de Manacor, les gambes de Cala Rajada i l’oli de Mallorca.

Ingredients

Per a 4 persones

Per al gaspatxo

  • Mig quilo de maduixes de Manacor
  • Mig quilo de tomàtigues
  • 1 ceba petita
  • 1 All
  • 1 pebre verd
  • 150 ml d’oli d’oliva verge extra DO Oli de Mallorca
  • 30 ml de vinagre de vi
  • Pebre blanc
  • Sal

Per a les gambes i guarnició

  • 8 gambes vermelles de Cala Rajada
  • 150 ml d’oli d’oliva verge extra DO Mallorca
  • 1 pebre coent de cirereta
  • 1 all
  • 1 alvocat
  • 1 ceba tendra (o grell)
  • 1 mica de coriandre molt
  • 5 tomatigons
  • Flors

Preparació:

Per al gaspatxo:

Posau, en un robot de cuina, les maduixes, les tomàtigues pelades, l’all, el pebre i la ceba i ho capolau.

Després, afegiu-hi la sal, el pebre blanc i el vinagre i ho triturau de nou. A continuació, posau-hi l’oli i emulsionau a una velocitat més lenta perquè es mescli bé i quedi lluent. Posau el gaspatxo dins un pitxer.

Pelau l’alvocat i posau-lo en un tassó alt per a capolar-lo amb la llimona, la sal, l’oli i una mica de coriandre molt. Reservau-ne la pasta resultant a un espai sense llum i aire perquè no s’oxidi.

En una paella, posau-hi l’oli, el pebre coent i l’all tallat petit. Pelau les gambes i guardau-ne les coes, i sofregiu-hi els caps. Salpebrau les coes. Quan els caps estiguin ben sofregides, tirau l’oli calent a damunt de les coes i les deixau infusionar i que es cuinin amb el calor residual de l’oli.

Després, tallau els tomatigons i la ceba tendra.

A continuació, muntau l’elaboració en un bol o plat fondo individual, en el qual hi col·locareu les gambes, l’alvocat, la ceba tendra i els tomatigons amb un poc de l’oli on s’han cuit les gambes. Afegiu-hi flors  i regau-ho amb el gaspatxo.