Ingredients
– 500ml suc de taronja
– 80gr arròs
– 60gr. sucre
– 250ml crema de cuina de soja
– un xic d’aigua, no puc dir-vos la quantitat exacte
– xocolata picada
– una culleradeta de glicerina líquida (opcional)
Elaboració
Per fer aquest gelat, primer farem un suc de taronja.
Aquest suc jo no l’he colat i l’he posat a un cassó a que arrenqués el bull. En aquest punt he tirat l’arròs i he anat remenant de tant en tant, perquè no s’enganxés i anés deixant el midó, durant uns 10 minuts. Passat aquest temps he tirat l’arròs.
He continuat remenant durant deu minuts més. He provat l’arròs i estava un xic dur, així que he afegit una mica d’aigua calenta fins que ha quedat completament cuit amb una tectura com de rissotto. En aquest moment, l’he retirat del foc i l’he deixat refredar.
Quan ha estat completament fred, he posat l’arròs en un pot amb la crema de soja i l’he passat pel túrmix, deixant una pasta cremosa, no molt líquida.
Quan he tingut la pasta feta, hi he afegit xocolata picada amb un ganivet a trossets petits.
He remenat la barreja de la pasta d’arròs i taronja amb la xocolata, com si fos un after-eight o una stracciatella.
Ho he posat al congelador, perquè no tinc màquina de fer gelats, i he anat remenant cada hora, fins que ha estat completament amb la textura de gelat.