Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Aprofitant la temporada de llampuga hem volgut fer aquest plat tan simple i tan bo. Per ventura el fet que només puguem trobar-ne en una època de l’any la fa més atractiva.

Ingredients:

Per a 4 persones

  • 1 llampuga de 700 g
  • Farina per arrebossar les tallades
  • 3 pebres vermells grossos
  • 5 alls
  • Sal
  • Oli d’oliva
  • Pebre bo

Preparació:

Netejau la llampuga i feis-ne tallades transversals no gaire gruixades. Salpebrau-les i posau-les a degotar una estona dins un colador perquè perdin l’excés d’aigua.

Netejau els pebres i trossejau-los amb les mans (els trossos han de ser més o manco regulars). Pelau 4 alls i laminau-los. Esclafau l’altre amb la pell.

Posau farina dins un plat fondo i arrebossau-hi les tallades de llampuga. Posau una paella amb oli al foc i en ser calent fregiu-hi el peix. Posau-lo a degotar, un cop fregit, damunt paper absorbent.

Dins part del mateix oli on heu fregit la llampuga (deixau dins la paella només l’imprescindible per fregir el pebre), sofregiu-hi el pebre amb els alls laminats i l’all esclafat, a foc mitjà-baix (el pebre necessita molt de temps per coure bé i no ha de quedar cremat per fora i cru per dedins). Salpebrau el conjunt. Quan el pebre sigui tendre, abocau-lo damunt les tallades de peix i serviu-lo immediatament.

Foto: Pere Muntaner (Bojos per la Cuina).