Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

La nostra alimentació sens dubte s’ha vist alterada durant el confinament que vivim arran del COVID-19. Es combina el teletreball, l’àmbit familiar i les tasques de la llar i, a més, com que hem de cuinar per a més persones, la planificació i, també, els plats que cuinam han canviat completament.

Ana Casanova, professora del CETT-UB, centre universitari de turisme, hoteleria i gastronomia adscrit a la Universitat de Barcelona, proposa una recepta per fer durant aquests dies de confinament: pasta amb carbonara de carbassó. Es tracta d’un plat molt fàcil -apte tant per als apassionats de la cuina com per aquells que no els agrada tant- en el qual, sens dubte, la combinació de la verdura i una bona salsa us faran encertar i donar gust i color a un ingredient que tothom té al rebost: la pasta.

Ingredients 

Per a dues persones

  • 200 grams de pasta
  • 1 carbassó petit, rentat i tallat a mitges llunes
  • 6 talls de cansalada viada a tires
  • Farigola fresca
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre bo

Per la salsa:

  • 175 ml. de crema de llet
  • 2 rovells d’ou
  • Parmesà ratllat

Preparació:

En primer lloc, cal coure la pasta en una olla amb aigua abundant i amb una mica de sal.

A continuació, escorreu la pasta amb l’ajuda d’un colador, però cal guardar 2 cullerots de l’aigua de la cocció. L’afegireu després a la salsa!

Tot seguit, en una paella amb una mica d’oli d’oliva, heu de daurar una mica la cansalada. Una vegada llesta, afegiu-hi el carbassó, la sal, el pebre bo, la farigola fresca i saltejau-ho tot fins que els carbassons estiguin cuits. Reservau-ho en calent.

En un bol, barrejau la crema de llet amb els vermells d’ou i el parmesà ratllat i afegiu-hi sal i pebre bo al gust.

Per acabar, afegiu la pasta a la barreja de carbassó i cansalada. Posau-hi també la nata amb els rovells i l’aigua de la cocció de la pasta. Remenau-ho molt bé i amb cura.

Ja podeu servir-ho en un plat i posar-hi més parmesà ratllat i farigola fresca per sobre.

Fotografia: Ana Casanova

Aquest plat té a més moltes variants, ja que es pot preparar amb qualsevol tipus de pasta o substituir alguns dels aliments, si es prefereix: canviar la cansalada per pernil, per exemple, o la farigola fresca per qualsevol altra planta aromàtica.

Cal afegir, però, que la salsa és una variant de la carbonara, ja que l’original no porta crema de llet, però de ben segur que aquests dies us podeu agafar alguna llicència.