Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán y Inglés Estadounidense. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Ingredients

Per a 4 persones:
– 1 k de peix (gerret)
– Oli d´oliva
– 5-7 grans d’all
– 2-4 fulles de llorer
– 1 tassó de vinagre
– Farina
– Pebre bord (vermell)

Preparació

El peix escabetxat és un plat molt típic de Mallorca, està pensat perquè el peix es conservi i es pugui conservar fora de la gelera. Antigament solien fer sopars amb escabetx vora la mar.

Per a aquest plat, primer de tot hem de fer net el peix, potser a la vostra peixateria us el poden vendre net i sense escates.

En tenir-lo net, l’enfarinam i el fregim a foc fort. Així el peix quedarà ben cruixent.

En tenir el peix llest, colarem l’oli per llevar la farina que haurà quedat al fons, el posarem dins una greixonera, hi afegirem els alls, les fulles de llorer i en tornar a estar l’oli ben calent l’apagarem i hi afegirem una bona grapada de pebre bord. En estar una mica més fred, hi afegirem el vinagre, ho remenarem i hi afegirem els peixos.

Per acompanyar el peix escabetxat us recoman una mica de tombet.

Bon profit!