Se celebrarà a Artà, els dies 20 i 21 d’abril

L’Ajuntament d’Artà ha organitzat la segona edició d’Artalaiòtica, la Fira Prehistòrica i de l’Antiguitat de Mallorca. Després de l’èxit de la primera edició, el Consistori encapçalat per Manuel Galán continua apostant per oferir un programa complet de tallers i activitats que la consolida com una cita indispensable per conèixer els orígens de la nostra civilització.

Els dies 20 i 21 d’abril hi haurà activitats. La inauguració tendrà lloc el divendres 20 d’abril, a les 18.30h, a la sala polivalent de Na Batlessa, amb les autoritats locals, insulars i dels organitzadors. A continaució, s’inaugurarà la mostra fotogràfica ‘Una ullada al patrimoni arqueològic d’Artà’, d’Agustí Torres, i a les 19 hores se celebrarà un col·loqui sobre la visió de l’Administració respecte de la conservació, protecció i divulgació del patrimoni, en el qual hi prendran part diferents veus autoritzades en la matèria. Finalment, a les 21 hores el Mercat Cobert acollirà la Gustatio Romana, un sopar teatralitzat amb música en viu que recrearà un sopar a l’Antiga Roma. L’aforament és de 30 places i és necessari inscriure’s-hi aquí.

Més activitats i tallers per al dissabte

La gran varietat de propostes, per a totes les edats, és un dels principals atractius. El dissabte 21, el recinte firal oferirà artesania, gastronomia, tallers i exhibicions a partir de les 11 hores.

Hi trobareu l’exhibició-taller: fent foc a la prehistòria, a càrrec de David Canales, tècnic en divulgació de la Fundació Atapuerca. Ludi Romani, que consistirà en saber com s’entretenien els romans, una activitat en què també podreu jugar com ho feia aquesta civilització. A més a més, aprendreu com es fa una excavació d’un jaciment arqueològic, i construireu una naveta, l’edificació de l’Edat del Bronze de la prehistòria balear, i molt més!

Podeu consultar totes les activitats i apuntar-vos-hi a: http://www.artalaiotica.cat

Podeu conèixer una mica més Artalaiòtica en aquest vídeo sobre la primera edició: